PREDSEDNIK O UVREDLJIVOJ IZJAVI MARTINOVIĆA U SKUPŠTINI: Svakako će se izviniti, lično sam ga pozvao i rekao šta mu sve zameram
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

OBRAĆANJE U PREDSEDNIŠTVU

PREDSEDNIK O UVREDLJIVOJ IZJAVI MARTINOVIĆA U SKUPŠTINI: Svakako će se izviniti, lično sam ga pozvao i rekao šta mu sve zameram

Politika -

BEOGRAD - Posle današnjeg obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na goruću temu - dešavanja na Kosmetu i napadima na SPC, odgovarao je i na pitanja novinara da prokomentariše jučerašnja dešavanja u Skupštini.

Predsednik je rekao da je čuo mnogo ružnih i groznih reči i neprimerenih izjava u Skupštini, te da se lično čuo sa Aleksandrom Martinovićem i rekao mu šta mu sve zamera, ali da je uveren da on tako nije mislio i da će se svakako izviniti.

Vučić je dodao i da mu se Martinović lično izvinio za svoje reči u Skupštini.

- U svojoj najbližoj porodici imam žene koje bi dale sve na svetu da budu majke a ne mogu - rekao je predsednik te pomenuo i uvrede na račun Martinovića u Skupštini poput "ušatog" i slične koje su dolazile od strane "lepog Ćute" pa upitao građane kako bi bilo kad bi "lepi Ćuta" njihovo dete nazvao ušatim.

Dodao je i da veruje da Martinović prosto više nije mogao da izdrži posle višečasovnih uvreda koje je trpeo u Skupštini pošto ih je "prethodno satima u Skupštini politički razvaljivao".

Vučić je dodao i da je ministru za državnu upravu i lokalnu samoupravu "iskazao ne samo svoje neslaganje već i svoje ogorčenje", povodom izjave u Skupštini Srbije da oni koji nemaju decu ne mogu da je vole.

Kazao je i da je on naložio Martinoviću da se nakon toga povuče iz Skupštine, kao i da će se ministar zbog svoje izjave "svakako izviniti". Dodao je i da je tokom rasprave u Skupštini Srbije čuo "mnogo besprizornih izjava, mnogo nekulturnih i najprimitivnijih mogućih napada", ne samo na tog ministra, nego i na sebe i na premijerku Anu Brnabić, čime je Martinović bio "isprovociran".

- Pozvao sam Martinovića i iskazao ne samo svoje neslaganje, već i svoje ogorčenje bez obzira koliko je bio pritisnut, i rekao mu da se povuče iz Skupštine, jer smatram da tako nešto ne biste smeli da uradite, kazao je Vučić. On je dodao da će se Martinović "svakako izviniti" zbog svoje izjave, ali da je "inače rasturio ove koji pojma nemaju o politici".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track