NAKON BEČA, HITNO U BEOGRAD NA SASTANAK SA RAMOM Predsednika poslužili činijom voća, njegova šaljiva reakcija nasmejala sve (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

završen samit Srbije, Austrije i Mađarske

NAKON BEČA, HITNO U BEOGRAD NA SASTANAK SA RAMOM Predsednika poslužili činijom voća, njegova šaljiva reakcija nasmejala sve (FOTO)

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagram nalogu nakon trilateralnog Samita Srbije, Austrije i Mađarske sa saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom i predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

- Završio obaveze u Beču i vraćam se hitno u naš Beograd na sastanak sa albanskim premijerom Edijem Ramom. Ovo voće što su stavili ispred mene, služi, da mi, kao vrati energiju, iako je u stvari više za slikanje.

Podsetimo, Vučić, Orban i Nehamer razgovarali su o svim bitnim bezbednosnim pitanjima od strateškog značaja za naše zemlje, pogotovo imajući u vidu rizike i sve veće izazove kojima smo izloženi i mi i cela Evropa.

- Zadovoljan smo što smo ono o čemu smo razgovarali, sproveli u delo. Dovoljno je da pogledate brojeve u Austriji, imaju manje tražilaca azila, neki rezultat rada, i ono što su naše vlade zajedno uradile to je rezultat toga. Spremni smo da nastavimo dalje da radimo, dogovorili smo konkretne akcije, važno je što se potpisuje trilateralni memorandum. Verujem da ćemo ovo pitanje uspeti da držimo pod kontrolom. Ponosan sam što smo doprineli nekoj vrsti dodatne stabilnosti u Evropi. Uvek smo spremni za razgovore, nadam se skorom viđenju - rekao je predsednik Vučić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track