U BEOGRADU DANAS DESETI PROTEST DELA OPOZICIJA: Šetnja do PU za grad Beograd
Foto: Naxi Kamere/Printskrin

U BEOGRADU DANAS DESETI PROTEST DELA OPOZICIJA: Šetnja do PU za grad Beograd

Politika -

U Beogradu će danas biti održan deseti građanski protest u organizaciji dela opozicije.

Protesti "Srbija protiv nasilja" su počeli posle dve masovne tragedije, 3. i 4. maja, u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima u okolini Mladenovca i Smedereva, u kojima su ubijena uglavnom deca i mladih ljudi.

Po najavi, deseti protest će početi u 19 časova ispred Doma Skupštine Srbije a sledi povorka do Policijske uprave za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana.

Protestna kolona će se na kratko zaustaviti ispred Radio-Televizije Srbije u Takovskoj ulici, gde će podsetiti na zahtev za smenu rukovodstva javnog medijskog servisa.

Među zahtevima protesta koji tehnički organizuje deo proevropske opozicije, je i ukidanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi, gašenje tabloida koji promovišu govor mržnje. Traže se i ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezdbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Na protest pozivaju opozicione parlamentarne grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, ali naglašavaju da protest nije stranački.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track