U PRIŠTINI NASTAVLJENA SEDNICA POSLE TUČE U PARLAMENTU: Kurti odustao od obraćanja
Foto: Kosovoonline

U PRIŠTINI NASTAVLJENA SEDNICA POSLE TUČE U PARLAMENTU: Kurti odustao od obraćanja

Politika -

Sednica skupštine privremenih institucija u Prištini posle tuče između poslanika Samoopredeljenja i DPK nastavljena je, ali je Aljbin Kurti Kurti odustao od obraćanja za govornicom, prenosi Koha.

Predsednik skupštine Gljauk Konjufca saopštio je da je razgovarao sa Kurtijem i da je dogovoreno da on odustane od obraćanja kako bi se smirile tenzije.

Konjufca je zamolio poslanike u skupštini da sa razumevanjem prevaziđu probleme i nastave sa poslaničkim pitanjima na sednici, dodajući da su to očekivanja građana.

„Imamo najdublje nesuglasice ikada, ali te nesuglasice čine čast Kosovu ako ih držimo na nivou neophodnog funkcionisanja naših demokratskih institucija. Do sada smo uspevali. Pokušavamo da prevaziđemo ove teške dane za našu zemlju. Pozivam vas na primereno ponašanje na zadovoljstvo građana Kosova“, izjavio je on.

Konjufca je istakao da se nada da se današnje nemile scene neće ponoviti.

„Razgovarao sam i sa premijerom, on odustaje od svoje reči i ako budemo imali razumevanja da nastavimo sa još jednom tačkom, ostalo ćemo preneti i nastaviti sa poslaničkim pitanjima. Nadam se da se scene od danas neće ponoviti, jer to bi bio loš znak za Kosovo“, rekao je Konjufca.

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Arben Gaši smatra da sednica treba da bude odložena za sutra, kako bi se "tenzije stišale".

(Kurir.rs/Kosovo onlajn)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track