PREMIJERKA BRNABIĆ: Otvoreni Balkan ima svetlu budućnost, ne verujem da je Rama protiv
Foto: M.K./ATAImages

PREMIJERKA BRNABIĆ: Otvoreni Balkan ima svetlu budućnost, ne verujem da je Rama protiv

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je uverena da je budućnost inicijative "Otvoreni Balkan" svetla i da će se toj inicijativi priključiti i ostali iz regiona.

Napomenula je da je ta inicijativa "autohtona i izuzetno praktična, jer svi projekti imaju konkretnu primenu"."Bez obzira na određene izjave, a ne verujem da je premijer Albanije Edi Rama protiv inicijative 'Otvoreni Balkan', mislim da je o tome pričao i na poslednjoj pres konferenciji za predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Dakle, verujem da je budućnost ove inicijative svetla i bezbedna", rekla je Brnabić ;u zajedničkom obraćanju sa premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Brnabić je sa Kovačevskim obišla mobilno prodajno mesto OPEN BALКAN - elektronska naplata putarine, na naplatnoj stanici Preševo, u smeru ka Severnoj Makedoniji.

Kovačevski je naglasio da i on veruje da je budućnost inicijative Otvoreni Balkan svetla, navodeći da je povećana trgovinska razmena njenih članica najbolji pokazatelj da inicijative daje rezultate.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track