GLAVNI TUŽILAC POZDRAVIO ODLUKU SKUPŠTINE: Nastavićemo da efikasno sprovodimo istragu u vezi sa ubistvima u školi
Foto: Više javno tužilaštvo u Beogradu

zločin u ribnikaru

GLAVNI TUŽILAC POZDRAVIO ODLUKU SKUPŠTINE: Nastavićemo da efikasno sprovodimo istragu u vezi sa ubistvima u školi

Politika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da pozdravlja odluku Narodne skupštine RS kojom je usvajena molba porodica nastradale, povređene i traumatizovane dece u tragediji u OŠ “Vladislav Ribnikar” 3. maja u Beogradu da se dok traje krivični postupak pred ovim tužilaštvom i sudom, obustavi dalje postupanje i rad Anketbog odbora formiranog radi utvrđivanja okolnosti koje su dovele do pomenute tragedije, kao i dan kasnije u Malom Orašju i Duboni.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović tim povodom poručuje da će tužilaštvo nastaviti da efikasno sprovodi istragu u vezi sa ubistvima u osnovnoj školi u cilju utvrđivanja svih činjenica, uz poštovanje prava učesnika u krivičnom postupku koji je u toku.

Podsetimo, porodice su danas podnele zahtev Narodnoj skupštini sa molbom da se rad Anketnog odbora odloži do okončanja krivičnog postupka.

Kako je Kurir objavio, potpisnici molbe su jednoglasni u stavu da postoji opravdana bojazan da bi rad Anketnog odbora u ovom trenutku mogao da ugrozi dalje neometano vodjenje tužilačke istrage i krivičnog postupka, jer bi činjenice i dokazi od značaja za zakonito vođenje postupka mogli da izađu u javnost pre početka suđenja.

- S obzirom da Više javno tužilaštvo u Beogradu uz pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova povdom prikupljanja dokaza i podizanja optužnice protiv odgovornih lica u ovom trenutku aktivno sprovodi istragu, članovi porodica i njihovi advokati smatraju da je u ovom trenutku nepotrebno i štetno mešanje Anketnog odbora u istragu - naveli su oni u zahtevu, koi je istog dana usvojen.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja