AL DAHERI ĆE ZAUVEK BITI PRIJATELJ SRBIJE: Ana Brnabić se poslednji put sastala sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata!
Foto: Beta Pedja Vuckovic

oproštajna poseta

AL DAHERI ĆE ZAUVEK BITI PRIJATELJ SRBIJE: Ana Brnabić se poslednji put sastala sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata!

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se sa odlazećim ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mubarakom Said Al Daherijem, koji je došao u oproštajnu posetu.

Saopštenje Vlade Republike Srbije prenosimo u celosti.

- Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mubaraka Saida Al Daherija. U prijateljskom i iskrenom razgovoru, Brnabić je istakla da je sagovornik dao izuzetan doprinos razvoju sveukupnih odnosa i ukazala na važnost strateškog partnerstva Srbije i UAE. Ujedinjeni Arapski Emirati su, kako je premijerka ukazala, najvažniji spoljnotrgovinski partner Srbije i vodeće izvozno tržište među svim državama članicama Saveta za saradnju zemalja Zaliva. Brnabić se posebno zahvalila na tome što su UAE podržale kandidaturu Srbije za organizaciju Međunarodne svetske izložbe EXPO 2027 u Beogradu i dodala da se sada obavljaju detaljne pripreme za taj važan događaj. Mubarak Said Al Daheri izrazio je zahvalnost premijerki Ani Brnabić i Vladi Srbije na podršci koju su mu pružali tokom njegovog mandata i istakao da će ostati iskreni prijatelj naše zemlje i da se u Srbiji oseća kao u drugoj kući, te da će iz Beograda poneti najlepše uspomene - piše u saopštenju.

Kurir.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track