NOVI SAD ĆE POMOĆI GRAĐANIMA POGOĐENIM OLUJAMA: Gradonačelnik Milan Đurić: Utvrđuje se kolika je šteta
Foto: Grad Novi Sad

SANACIJA oštećenja

NOVI SAD ĆE POMOĆI GRAĐANIMA POGOĐENIM OLUJAMA: Gradonačelnik Milan Đurić: Utvrđuje se kolika je šteta

Politika -

Novi Sad će zajedno sa Republikom i Pokrajinom pomoći građanima koji su pretrpeli štetu u oluji nakon što posebna komisija obavi popis, najavio je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić. Nakon što se utvrdi kolika je šteta, biće i više informacija i o novčanim isplatama, donacijama ili plaćanju troškova popravki.

Đurić je rekao da je pitanje pokrivanja štete u vezi s otkazivanjem Skupštine grada i povlačenjem već pripremljene odluke o rebalansu budžeta grada. Dodaje i da će 250 miliona dinara koje je gradu prebacila pokrajina biti upotrebljeno za sanaciju štete na javnim objektima, kao što su škole, ustanove kulture i drugo, ali ne i za štetu koju su pretrpela privatna lica. Prema podacima novosadske vlasti, nakon dve oluje protekle nedelje prijavljeno je oko 2.000 oštećenja na javnim i privatnim objektima, od toga na 16 osnovnih škola, četiri srednje škole.

Takođe, oštećeni su i Naučno-tehnološki park, dva sportska i četiri poslovna objekta, Dom zdravlja "Signal" i Kulturna stanica Barka na Klisi, kao i više objekata na Petrovaradinskoj tvr|avi. Na 113 mesta bili su blokirani putevi i trotoari usled pada drveća i drugih predmeta, oštećeno je 87 elektro i telekomunikacionih vodova, kao i 96 vozila.

Kurir.rs

Kurir.rs/Radio 021

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track