ZAKON O NEPRIHVATANJU I NEOBJAVLJIVANJU ODLUKA USTAVNOG SUDA BiH OSTAJE NA SNAZI! Dodik: Ne odustajem od svoje politike!
Foto: Fonet

rEPUBLIKA SRPSKA

ZAKON O NEPRIHVATANJU I NEOBJAVLJIVANJU ODLUKA USTAVNOG SUDA BiH OSTAJE NA SNAZI! Dodik: Ne odustajem od svoje politike!

Politika -

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da ne odustaje od svoje politike, a zakoni o neprihvatanju i neobjavljivanju odluka Ustavnog suda BiH i visokog predstavnika Kristijana Šmita ostaju na snazi.

- Neću odustati od svoje politike sve dok ne budu ispunjeni zahtevi RS. To sam rekao i predstavnicima probosanske koalicije "Trojka" na poslednjem sastanku stranaka vladajuće koalicije na državnom nivou u Sarajevu. Kada smo došli na sastanak, od nas je isključivo traženo da se povuku ovi zakoni. Odmah sam rekao da ne možemo o tome razgovarati. RS nije ukinula Ustavni sud BiH, ali se protivi nakaradnoj proceduri. U 14 prioriteta EU traže da se reši pitanje Ustavnog suda - kazao je Dodik.

On je naveo da "ne želi da objašnjava svoju strategiju koju mnogi ne razumeju", ocenjujući da njegova stranka, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), ima redovne konsultacije s "Trojkom", što ranije nije bio slučaj sa Strankom demokratske akcije (SDA), dok je bila u vladajućoj koaliciji na nivou BiH.

- Sa SDA nikada nismo imali razgovore. Iz SDA su uveli mafiju u obaveštajni sektor, ona je njima trebala da posluži kao obračun sa RS. Nama je jedino bilo važno da se skloni pritisak sa RS, to je jedino bilo moguće ako se skloni SDA. I to smo uradili - kazao je Dodik.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track