SKANDALOZNO PONAŠANJE TUŽILAŠTVA: Suđenje Trajkoviću odloženo za 4. avgust, advokatu nije dostavljena kompletna dokumentacija!
Foto: Kosovoonline

Sud u Prištini

SKANDALOZNO PONAŠANJE TUŽILAŠTVA: Suđenje Trajkoviću odloženo za 4. avgust, advokatu nije dostavljena kompletna dokumentacija!

Politika -

Suđenje Slađanu Trajkoviću iz Severne Mitrovice, koji je optužen zbog navodnih ratnih zločina na Kosovu u periodu od 1998. do 1999. godine, počelo je danas u Osnovnom sudu u Prištini, ali je ekspresno odloženo za 4. avgust zbog nedostavljanja kompletne dokumentacije advokatu optuženog. Trajkovićev branilac Dejan Vasić je tražio odlaganje, a suđenje će biti zatvoreno za javnost.

Na početku ročišta, advokat Vasić je izneo brojne optužbe na rad Suda i Tužilaštva, ističući da je sud sebi dozvolio da se svede na "jednog običnog pisara Specijalnog tužilaštva u Prištini".

- Ovo je najskandaloznije ponašanje tužilaštva koje sam video za mojih 16 godina rada. Od spisa predmeta dobili smo samo ono što je tužiteljka htela - rekao je Vasić u sudu.

On je tražio i da sud odredi jemstvo da Trajković bude pušten u kućni protvor zbog bolesti, a Tužilaštvo se usprotivilo tom zahtevu.

Trajković je uhapšen 15. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru. Specijalno tužilaštvo ga tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Reznik u opštini Vučitrn i okolnim selima.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track