NOVI BRITANSKI AMBASADOR U SRBIJI PREDSTAVIO SE U KRATKOJ PORUCI: Naše države su veoma stari prijatelji, želimo moderne odnose!
Foto: Printscreen/Twitter

NOVI BRITANSKI AMBASADOR U SRBIJI PREDSTAVIO SE U KRATKOJ PORUCI: Naše države su veoma stari prijatelji, želimo moderne odnose!

Politika -

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Edvard Ferguson (Edward) je objavio danas kratku video poruku u kojoj sebe predstavlja građanima Srbije i rekao da želi da gradi "moderne, pozitivne odnose" između dve zemlje.

"Bila je ovo veoma uzbudljiva nedelja za mene i moju porodicu, dolazak u Beograd, preuzmanje dužnosti ambasadora Ujedinjenog kraljevstva u Srbiji, prvi intervju," napisao je Ferguson na Tviteru (sada preimenovan u "X") i pozvao da se pogleda njegov video.

U kratkom videu na kojem govori na srpskom, Ferguson je rekao da su njegova porodica i on "oduševljeni" što su se vratili na Balkan i što će biti u prilici da upoznaju Srbiju i njenu kulturu, hranu, vina, piva i ljude.

"Naše države su veoma stari prijatelji od skoro 200 godina. Želimo da izgradimo moderne,pozitivne odnose u poljima kao što su trgovina, tehnologija, životna sredina, kultura i obrazovanje", rekao je Ferguson.

Ukazao je na uspešne projekte na kojima su Srbi i Britanci radili zajedno kakve želi da nastavi.

Rekao je da želi prvih nedelja u Srbiji da sluša i čuje kako građani vide budućnost zemlje i gde vide prostor za podršku Ujedinjenog kraljevstva.

Ferguson je u utorak formalno stupio na dužnost ambasadora, predajom akreditiva predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track