"SVAKO DETE IMA PRAVO DA ODRASTA ZDRAVO": Orlić potpisao Memorandum o saradnji s ministarstvima prosvete, sporta i zdravlja
Foto: Zorana Jevtić

važno

"SVAKO DETE IMA PRAVO DA ODRASTA ZDRAVO": Orlić potpisao Memorandum o saradnji s ministarstvima prosvete, sporta i zdravlja

Politika -

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić potpisao je danas Memoranduma o saradnji sa Ministarstvom prosvete, Ministarstvom sporta i Ministarstvom zdravlja na pilot projektu "Svako dete ima pravo da odrasta zdravo!"

Orlić je rekao da je svoj doprinos tom projektu dala i Skupština koja je blisko sarađivala sa resornim ministarstvima.

- Ovaj projekat predstavlja još jednu potvrdu posvećenosti Srbije mladima. I državna politika koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić, a koju sledimo i u Skupštini i na nivou Vlade, usmerena je prema našoj deci, mladim ljudima, i sve što danas radimo, radimo za njih i njihovu bolju budućnost - istakao je Orlić.

Dodao je da je svaki novi auto-put, novi tehnološki park, naučni institut, savremeni klinički centar - da je sve to izgrađeno sa jasnim ciljem i vizijom "da upravo njima ostane, da njima sutra služi i da na tim osnovama za svoju Srbiju rade dalje".

- Isto važi i kada je reč o sportu. Nove fiskulturne sale, novi sportski tereni, stadioni, bazeni, ulaganja u škole i veliki novac koji izdvajamo za nabavku opreme - sve je to posvećeno onima koji će sutra voditi računa o našoj zajedničkoj kući, o našoj najlepšoj Srbiji - rakao je Orlić.

Memorandum o saradnji, kojim se definišu zadaci i obaveze za pokretanje pilot projekta za školsku 2023/2024 godinu, u cilju podizanja nivoa nastave fizičkog vaspitanja u osnovnim i srednjim školama i praćenja fizičke forme školske dece, potpisali su ministarka zdravlja Danica Grujičić, ministar sporta Zoran Gajić i državna sekretarka u Ministarstvu prosvete Marijana Dukić Mijatović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track