MINISTAR DAČIĆ PRIMIO AMBASADORKU KINE: Doprineli ste podizanju čeličnog prijateljstva dve države na još viši nivo!
Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović

Oproštajna poseta

MINISTAR DAČIĆ PRIMIO AMBASADORKU KINE: Doprineli ste podizanju čeličnog prijateljstva dve države na još viši nivo!

Politika -

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da je odlazeća ambasadorka Kine Čen Bo "svojim izuzetnim diplomatskim veštinama i ličnom predanošću značajno doprinela podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva" Kine i Srbije i naroda na još viši nivo.

Dačić je danas primio u oproštajnu posetu ambasadorku Čen Bo, koja uskoro završava svoju dužnost u Srbiji. Šef srpske diplomatije je istakao da je tokom mandata ambasadorke Čen značajno unapređena saradnja u svim oblastima, a posebno u oblasti ekonomije, infrastrukture i investicija.

- U veoma srdačnoj atmosferi, ministar Dačić zahvalio je ambasadorki Čen, izvrsnom poznavaocu prilika u regionu, posebno u Srbiji, čiji je veliki prijatelj, na izvanrednoj saradnji koju je ostvarivala sa Ministarstvom spoljnih poslova i svim drugim institucijama Srbije u protekle četiri i po godine svog mandata - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić je ponovio zahvalnost Srbije na kontinuiranoj podršci Kine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije i istovremeno naglasio doslednu podršku Beograda politici "jedne Kine".

Ambasadorka Čen Bo je istakla da iz Srbije nosi veoma lepe uspomene, izrazivši zahvalnost na izuzetnoj saradnji, razumevanju i prijateljstvu, kako državnom rukovodstvu, tako i predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova i drugih državnih institucija Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track