ODLOŽILI PROTEST NAKON RAZGOVORA SA VESIĆEM: Ministar se sastao sa radnicima Srbija Kargo!
Foto: Ministarstvo građevinarstva

dogovor

ODLOŽILI PROTEST NAKON RAZGOVORA SA VESIĆEM: Ministar se sastao sa radnicima Srbija Kargo!

Politika -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić primio je danas delegaciju Sindikata Srbija Kargo koji je najavio protest sutra ispred Vlade Srbije, nezadovoljan stanjem u tom preduzeću.

Ministar je u razgovoru sa sindikalistima rekao da je pre nekoliko meseci naložio da se uradi analiza stanja kompanije Srbija Kargo sa predlogom mera koje treba da se preduzmu da bi stanje bilo bolje.

- Bez analize stanja koja se završava ovih dana reći ću vam da ne postoji nijedan razlog da Srbija Kargo ne posluje bolje, posebno ako se ima u vidu potencijal razvoja železničkog kargo prevoza i podršku koju je ovo preduzeće dobilo od Vlade Srbije prethodnih godina posebno kroz kupovinu novih lokomotiva - rekao je Vesić.

Goran Vesić
foto: Foto: MGSI

Naveo je da će Vladi Srbije u naredne dve nedelje uputiti analizu stanja u kompaniji sa predlogom mera koje uključuju i eventualne kadrovske promene.

Vesić je zamolio Sindikat Srbija Kargo da do završetka ovog procesa odloži svoj protest koji je zakazan za sutra ispred Vlade Srbije, što je Sindikat Srbija Kargo prihvatio.

Ministar se zahvalio sindikalcima na brizi koju su pokazali za poslovanje preduzeća i istakao da su u javnim preduzećima vlada i sindikati partneri i da nisu nikada na različitim stranama.

Goran Vesić
foto: Foto: MGSI

Naglasio je da će o svim eventualnim merama za poboljšanje poslovanja i drugim promenama biti obavešteni kako predstavnici Sindikata Srbija Kargo, tako i predstavnici drugih reprezentativnih sindikata.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track