U SKLADU SA APORAZUMOM IZ BRATISLAVE: Kosovska policija najavljuje smanjenje osoblja u i oko opštinskih zgrada na severu KiM
Foto: Printscreen/Kosovo Online

U SKLADU SA APORAZUMOM IZ BRATISLAVE: Kosovska policija najavljuje smanjenje osoblja u i oko opštinskih zgrada na severu KiM

Politika -

Direkcija policije u Prištini najavila je da od sutra počinje smanjenje njenih pripadnika za 25 odsto u i oko opštinskih zgrada na severu KiM, u skladu sa prošlomesečnim sporazumom postignutim u Bratislavi između potpredsednika vlade Besnika Bisljimija i posrednika EU u dijalogu Miroslava Lajčaka.

Odluka o smanjenu policije oko opštinskih objekata doneta je danas na radnom sastanku kosovske policije, Euleksa i Kfora za procenu bezbednosne situacije u i oko opštinskih zgrada severnih opština.

"Prema zajedničkoj oceni kosovske policije, Euleksa i Kfora, bezbednosna situacija u i oko objekata severnih opština procenjuje se kao dobra. U smislu ovog zajedničkog nalaza, od sutra počinje smanjenje pripadnika kosovske policije za 25 odsto u i oko opštinskih objekata na severu", navodi seu saopštenju policije.

Dodaje se da će timovi kosovske policije, zajedno sa Euleksom i Kforom, nastaviti koordinaciju i preduzeti neophodne radnje u skladu sa redovnom procenom bezbednosne situacije u i oko opštinskih objekata, u severnim opštinama na Kosovu.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja