Vučić: Telekom više neće biti partijska prćija
Foto: KURIR

Vučić: Telekom više neće biti partijska prćija

Politika -
Vučić je u Skupštini Srbije rekao da je to preduzeće služilo za isisavanje para i za stranačke interese

BEOGRAD - Prvi potredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je izborom Predraga Ćulibrka, prvi put za direktora Telekoma došla nestranačka ličnost, koja "neće dozvoliti da to preduzeće bude partijska prćija" kao što je bilo u vreme dok je, kako je rekao, vladu vodila Demokratska stranka.

Vučić je u Skupštini Srbije rekao da je to preduzeće služilo za isisavanje para i za stranačke interese.

Među drugim, kako je rekao, "senzacionalnim" imenovanjima od strane vlade, Vučić je naveo da je takvo imenovanje, u dobrom smislu, smena dosadašnjeg šefa pregovaračkog tima Beograda u pregovorima sa Prištinom Borislava Stefanovića, na čije mesto je imenovan Dejan Pavićević.

Vučić je rekao i da treba povećati sredstva za ministarstvo spoljnih poslova, ali ne da se taj novac troši neracionalno i zapitao koliko su koštale avionske karte, ko je sve išao na putovanja, preko koje agencije i ko se sve i kako "vozikao po belom svetu".

Rebalans budžeta iznuđen

Prvi potredsednik Vlade Srbije je istakao da je predlog rebalansa budžeta iznuđen zbog katastrofalne ekonomske situacije.

On je, tokom rasprave o rebalansu budzeta u Skupštini Srbije, rekao da niko ne veruje da je ta katastrofalna situacija proizvod rada aktuelne vlade koja je na tom poslu 45 dana.

Obraćajući se funkcioneru Demokratske stranke i dosadašnjem šefu pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislavu Stefanoviću, Vučić je rekao da u to ne veruju ni njegovi birači.

"Mi ćemo da radimo pošteno" poručio je Vučić i dodao da, ako neko hoće, može da ukaže na bilo koju zloupotrebu da je vlada učinila.

On je poručio "onima koji su ceo dan držali predavanja o tome kakvo jedinstvo" u vladi postoji i kakav je rebalans predložen, "a onda napustili salu… onda trče na Akonkagvu", da će ta vlada uvek biti sa narodom, ali da će takođe političkim protivnicima uvek pružiti priliku da joj odgovore o da sučele mišljenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track