GRAFITIMA UČK ZASTRAŠUJU SRBE Kancelarija za KiM: Svima jasno ko izaziva provokacije i sukobe, cilj progon Srba
Foto: Kancelarija za KiM

Kancelarija za KiM

GRAFITIMA UČK ZASTRAŠUJU SRBE Kancelarija za KiM: Svima jasno ko izaziva provokacije i sukobe, cilj progon Srba

Politika -

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je danas grafit UČK koji je ispisan na ambilanti u etnički mešovitom selu Suvi Do nadomak Kosovske Mitrovice.

U saopštenju Kancelarije se navodi da su grafit, koji je ispisan juče, primetili zaposleni ambulante.

„Ova ambulanta je česta meta napada albanskih vandala, i prethodnih godina gađana je kamenicama, razbijeni su prozori i ispisisivani su antisrpski grafiti. Srbe iz ovog sela je uznemirio ovaj anticivilizacijski atak na zdravstvenu ustanovu, koji dodatno uliva strah srpskom narodu na već uzavrelu situaciju na severu Кosova i Metohije“, navodi se u saopštenju.

UČK, OVK, Suvi Dol, grafit
foto: Kancelarija za KiM

Ovakvi incidenti i provokacije, naglašava Kancelarija, svakako ne doprinose deeskaciji situacije na severu Кosova i to bi jasno trebalo da uvide i predstavnici međunarodne zajednice i da konačno shvate realnost na terenu.

„Svima je jasno ko izaziva provokacije i inicira sukobe i ko je jedini krivac za incidente i napade na Srbe na КiM, a svaki incident dešava se naočigled Кurtijeve Кosovske policije koja je na severu da proganja Srbe i žmuri na etničke napade“, ističe Kancelarija za KiM.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track