"SRBIJA ĆE ZAUVEK BITI NJENA DRUGA KUĆA" Predsednik Vučić sa ambasadorkom Čen Bo na oproštajnom ručku (FOTO)
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

"SRBIJA ĆE ZAUVEK BITI NJENA DRUGA KUĆA" Predsednik Vučić sa ambasadorkom Čen Bo na oproštajnom ručku (FOTO)

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostio je na oproštajnom ručku ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo.

- Na oproštajnom ručku sa ambasadorkom Čen Bo. Prisećamo se svih teških i lepih trenutaka tokom njenog mandata u Srbiji, anegdota sa gradilišta, ali i briga koje smo delili. Evociramo brojne uspomene sa sastanaka, dogovora, potpisanih sporazuma i ugovora o velikim projektima koji su promenili lice naše Srbije, doneli nova radna mesta i obezbedili sigurnost brojnim porodicama.

U godini kada obeležavamo 10. godišnjicu od početka inicijative „Pojas i put“, sumirali smo rezultate saradnje i prijateljstva sa Kinom, koje je postajalo još čvršće u vremenima velikih izazova i kada nam je ova velika zemlja pomagala da prebrodimo i najteže trenutke. Beskrajno smo zahvalni ambasadorki Čen Bo na ogromnom trudu koji je uložila u jačanje prijateljstva između Srbije i Kine, a posebno predsedniku Si Đinpingu koji je pokazao veliko poštovanje prema Srbiji i otvorenost za partnerstvo i saradnju, iako smo mala zemlja.

Čen Bo nije samo diplomata čije su iskustvo, posvećenost, neumorni rad i strpljenje ostavili neizbrisiv pečat u našoj zemlji. Ona je i iskreni prijatelj Srbije i našeg naroda, koji je duboko poštuje i čija srca je osvojila od prvog dana. Srbija će zato uvek biti njena druga kuća - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram profilu.

Kurir.rs

Bonus video:

00:39

PREDSEDNIK SRBIJE U REPUBLICI SRPSKOJ: Vučić i Dodik sutra na obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u Oluji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track