OPOZICIJA NASTAVLJA SA PREPUCAVANJIMA: Ponoš: Ne razumem Đilasa još otkako je posle prošlogodišnjih izbora skrenuo kod Albukerkija
Foto: Beta Milan Obradović

Polemika

OPOZICIJA NASTAVLJA SA PREPUCAVANJIMA: Ponoš: Ne razumem Đilasa još otkako je posle prošlogodišnjih izbora skrenuo kod Albukerkija

Politika -

Prepucavanje opozicije postalo je gotovo svakodnevno, a u najnovijem "klinču" našli su se lider SSP Dragan Đilas i predsednik pokreta "Srce" Zdravko Ponoš. Razlog za polemiku bila je jedna ili više kolona na beogradskim izborima.

Sve je počelo Đilasovom izjavom o načinu na koji bi opozicija trebalo da nastupi na sledećim beogradskim izborima.

- Smatram da je za beogradske izbore jedna lista imperativ i da garantuje pobedu, a da za republičke treba proceniti da li je bolje ići u dve kolone, s obzirom da je jasno da određene političke razlike postoje među strankama tehničkim organizatorima protesta. Posebno kada je odnos prema Evropi i Evropskoj uniji u pitanju - rekao je Đilas nedavno.

Ponoš je na to odgovorio u jednoj televizijskoj emisiji u kojoj je rekao da ne razume definisanje jedne kolone koju pominje Đilas.

Dragan Đilas
Dragan Đilasfoto: Nemanja Nikolić

- To je neki novi doprinos teoriji gde sad postoji levica, desnica, liberali, zeleni... ali i parlamentarni organizatori protesta. Ne razumem te Đilasove ideje još od momenta kad je skrenuo kod Albukerkija posle prošlih izbora i otišao na razgovor kod Vučića - poručio je Ponoš.

Rasprava je nastavljena preko medija, pa je Đilas pokušao da pojasni svoju prvobitnu izjavu.

- Nijednom reči nisam, rekavši da je jedinstvena lista opozicije za beogradske izbore imperativ, pominjao samo stranke koje su tehnički organizatori protesta. To je u svom pitanju navela novinarka koja je radila intervju sa mnom. Pitanje je glasilo: Da li je realno da na te izbore na jednoj listi izađu stranke koje su organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" - naveo je Đilas.

Dodao je da ga "iskreno čudi" kako Ponoš nije primetio tu činjenicu, već je "došao do zaključka kako njegovom izjavom daje doprinos političkoj teoriji".

- Da ne bi više bilo nesporazuma, ovom prilikom preciziram da smatram da na toj listi treba da budu sve proevropske političke organizacije koje imaju podršku među građanima Beograda - naglasio je Đilas.

Polemiku je zaključio Ponoš porukom na Tviteru.

- Ok, ali što onda odgovor preko medija? U stvari bolje ovako, jer se i ne radi o nesporazumu nego o nejasnoći, a izgleda da nisam ja jedini koji je shvatio onako kako sam rekao - napisao je Ponoš na Tviteru.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track