PREDSEDNIK VUČIĆ SA UČESNICIMA KAMPA "SRBIJA TE ZOVE 2023": Draga deco, hvala što pokazujete ljubav prema Srbiji
Foto: screenshot Video Plus

PREDSEDNIK VUČIĆ SA UČESNICIMA KAMPA "SRBIJA TE ZOVE 2023": Draga deco, hvala što pokazujete ljubav prema Srbiji

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas mlade sportiste sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore, učesnike kampa "Srbija te zove 2023".

mladi sportisti, Aleksandar Vučić, Kosovo i Metohija, Republika Srpska
foto: screenshot Video Plus

- Draga deco, hvala vam, svima koji brinete o ovom programom. Ovo nas čini ponosnim, što ovoliki broj dece, od Amerike, zapadne Evrope, Sevrene Makedonije, Albanije, Crne Gore, BiH, posebno Republike Srpske, što i naša deca sa KiM, što dolazite u Beograd, što radite najlepše stvari, a pre svega što pokazujete toliku ljubav prema našoj Srbiji - rekao je predsednik na početku obraćanja i nastavio:

- Hvala i našim košarkaškim reprezentativkama i svima koji su radili sa našom divnom decom. Sportski duh je ono što je nesalomivo, a to stvara dobre, vredne, marljive ljude. Oni koji se bave sportom, ti ljudi odlično znaju i da gube i da je pobeda uvek cilj, i ništa manje od toga. Molim vas da na jednu stvar obratite pažnju, ne postavljajte sebi male ciljeve, ne uživajte u ogovaranju drugih već razmišljajte o tome šta je to što možete da uradite za sebe, svoju porodicu i svoju zemlju. Rad i marljivost će uvek da se isplati - naglasio je predsednik.

mladi sportisti, Aleksandar Vučić, Kosovo i Metohija, Republika Srpska
foto: Kurir Televizija

Istakao je da uvek treba da sanjamo velike snove.

- Kada budete marljivo radili onda ćete dostići najveće ciljeve. Sanjajte velike snove, da uradite velike stvari i kad pred sebe postavite visoke ciljeve, onda možete i da postignete to. Pred nama je Expo 2027, najavili smo ambiciozne planove i siguran sam da, i svi vi, iz svih delova i bivše Jugoslavije i iz svih delova Evrope, želim da kažem da ste dobrodošli, da vas ima koji možete da pomognete u organizaciji, u prijemu gostiju, da im pomognete da objasnite šta je sport, uloga čoveka, sporta. Da im pokažemo koliko volimo sport, kako možemo da povezujemo ljude - kazao je predsednik.

1 / 11 Foto: Kurir Televizija

- Ovo je vaša zemlja, ma odakle da ste došli. Srbija vas uvek čeka, Srbija vas beskrajno voli. Što pre da prigrlite velike snove, pa se vidimo i sledeće godine - rekao je predsednik na kraju obraćanja.

Po završetku obraćanja predsednik Vučić se slikao sa učesnicima kampa, na poklon je dobio uramljenu majicu sa potpisima, kao i uramljenu zastavu Srbije od učenika iz Hrvatske.

mladi sportisti, Aleksandar Vučić, Kosovo i Metohija, Republika Srpska
foto: Kurir Televizija

- Nema lepšeg poklona od ove naše najlepše zastave na svetu. Hvala mnogo - rekao je predsednik.

Susret je počeo u 10 sati u Palati Srbija.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:41

PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO PRIBOJ: Slede VELIKE INVESTICIJE i ulaganja, za preduzetnike 50 odsto bespovratnih sredstava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja