KANCELARIJA ZA KOSOVO I METOHIJU: Dvadeset godina od zločina u Goraždevcu
Foto: Printscreen/Youtube

tužno sećanje

KANCELARIJA ZA KOSOVO I METOHIJU: Dvadeset godina od zločina u Goraždevcu

Politika -

BEOGRAD - Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je navršeno 20 godina od napada u Goraždevcu u kome je, iz automatskog oružja, ubijeno dvoje, a teško ranjeno četvoro srpske dece.

"Dva deteta su izgubili svoje mlade živote zbog sulude ideologije mržnje, koja je usmerena prema čitavom srpskom narodu na Кosovu i Metohiji, njegovoj kulturi, duhovnosti, pismu i sveopštem trajanju. Posebno zabrinjava činjenica da ta ideologija do danas nije napuštena i da ima brojne političke pristalice, inspiratore i sponzore u Prištini", navela je Kancelarija u saopštenju.

Dodaje se da je i pored obećanja predstavnika UNMIК-a da će "prevrnuti svaki kamen" da pronađu ubice, 2010. godine slučaj bio zatvoren, jer istraga nije dala nikakve rezultate.

Goraždevac, Ubistvo, Deca
foto: Printscreen Twitter

"Zatvarajući istragu o stradanju naše dece i mnogih drugih naših sunarodnika na Кosovu i Metohiji, učinjen je greh protiv čovečnosti, a međunarodna zajednica je kapitulirala pred ideologijama mržnje i terorizmom", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da srpski narod, uprkos tragičnom gubitku i svakodnevnim nedaćama, ostaje na svojoj zemlji.

"Država će nastaviti da ih u tome podržava i pomaže i da bude kao i do sada stalno prisutna u njihovim životima, kako bi oni koji su ostali i opstali živeli bolje i kako bi istina o počinjenim i nekažnjenim zločinima ugledala svetlost dana", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja