"KURTI POČEO DA DELUJE I IZVAN KOSOVA" Marić: Ideju koju sprovodi smislio je Enver Hodža! Na mala vrata guraju VELIKU ALBANIJU
Ljubomir Marić o sitaciji na KiM, Foto: Kurir tv, Kurir

kurir televizija

"KURTI POČEO DA DELUJE I IZVAN KOSOVA" Marić: Ideju koju sprovodi smislio je Enver Hodža! Na mala vrata guraju VELIKU ALBANIJU

Politika -

Ljubomir Marić, narodni poslanik u Skupštini Srbije gostovao je u studiju Kurir telvizije u razgovoru sa voditeljkom o dešavnjima na KiM i provokacijoma kosovskih Albanaca isticanjem zastava "Velike Albanije".

Kosovo, KiM, Vojska Kosova
foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Okupljeni su na skupu, čiji je organizator Aljbert Šabani, nosili simbole velike Albanije i terorističke tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, i skandirani slogani podrške Kurtiju i Osmanijevoj.

Samo nečinjenje da se Krutijevi postupci spreče, naglasio je na početku razgovora Marić, pokazuje da postoji neka nemoć u tom pravcu.

- Aljbin Kurti je pokazao da ne traži rešenje nego svoju ideju i da je izašao iz nekog svog lokalnog delovanja. On ne sprovodi rešenje. Ta ideja je ideja Envera Hodže i širi se ka Severnoj Makedoniji. Pre toga je otvorio svoj ogranak u Tirani. Nameće se kao veliki lider Albanaca, koji, gurajući na mala vrata te simbole velike Albanije, zastava i oznake, to je ono što je opasno. A problem je što se zločini dešavaju unazad nad Srbima - rekao je Marić, podsetivši na godišnjicu zločinima nad Srbima u Bistrici.

02:31

Ljubomir Marić o stradanjima nealbanskog stanovništva: Ovo je VEOMA OPASNO!

Podsetio je i na konstantna terorisanja Albanaca nad Srbima koji i dalje traje:

- Zločini se dešvaju unazad nad Srbima. Imamo trenutnu situaciju koja je katastrofalna, utamničeni Srbi u kazamatima, u Prištini, teror ne prestaje i sve se dešava pod protektoratom EU, NATO je zadužen za bezbednost, ali zločin nad Srbima i nealbanskim stanovništvom traje! - upozorio je i podsetio Marić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

03:49

NIJE DRŽAVA SVE ŠTO SE VIORI: ALBANCI MRZE SVE SLOVENE, NE SAMO SRBE Bratina: Nikome ne odgovara da se Velika Albanija širi Balkanom! NEĆE TO DOZVOLITI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja