Poslanici statirali u italijanskom filmu

Pazi, snima se

Poslanici statirali u italijanskom filmu

Politika -
Najveća italijanska televizijska kuća, RAI, uzurpirala srpski parlament za potrebe filma jer bi im snimanje u Rimu bilo skupo

BEOGRAD - Skupština Srbije - sirotinjski turizam.Najveća televizijska kuća u Italiji - RAI - snima film u Skupštini Srbije, saznaje Kurir. „Trilogija sedamdesetih“ - tri filma, koja će biti snimljena po istinitim događajima, prate dešavanja u Italiji 70-ih godina i mahom će biti snimana u pomenutoj državi, a srpski parlament je upao u igru zbog niske cene nadoknade za ustupljeni prostor. Naime, neke od scena moraju da budu snimljene u parlamentu, a kako im je u italijanskom bilo preskupo, firma „87“, servis za strane produkcije, odlučila se za zdanje na Trgu Nikole Pašića.- Projekat radi RAI, reč je o trilogiji u kojoj zajedno glume glumci iz Italije i Srbije. Od naših poznatijih imena tu su Predrag Ejdus, Andrija Milošević... Radnja filmova smeštena je u Italiji, ali neki objekti, kao, recimo, naša skupština, mogu da prođu, a snimanje u njima mnogo je jeftinije nego u Rimu - kaže izvor Kurira sa seta.Skupštini nije uplaćen novac na ime nadoknade za ustupljeni prostor već će joj, navodno, biti donirane potrebne stvari - oprema, računari....Snimanje je, pored jučerašnjeg dana, predviđeno i za danas i sutra, ali i za naredni vikend, jer Skupština tad ne radi. Međutim, kako je juče bila vanredna sednica, parlament je bio tesan da primi sve poslanike i filmsku ekipu. Statisti, glumci, organizatori, kamere, rekviziti, razvučeni stolovi sa hranom po hodniku, poslanici koji trče u salu s gomilom papira.....- Nismo mogli da pomerimo snimanje, a niko nije računao na vanrednu sednicu - kaže naš izvor.

Uzurpirali i parkingNije samo u Skupštini juče bilo krcato već i na skupštinskom parkingu. Iako tu, po pravilu, automobile mogu da parkiraju samo narodni poslanici, zbog potreba filma, ispred zdanja su bile parkirane tri kamp-kućice, kamion i ogromna prikolica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track