BIVŠI AMBASADOR SRBIJE U CRNOJ GORI KONAČNO U NIKŠIĆU! Božović poručio za Kurir: Hvala ti, bože, tvrd je orah voćka čudnovata!
Foto: Kuri tv

više nije zabranjen

BIVŠI AMBASADOR SRBIJE U CRNOJ GORI KONAČNO U NIKŠIĆU! Božović poručio za Kurir: Hvala ti, bože, tvrd je orah voćka čudnovata!

Politika -

Bivšem ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću ukinuta je zabrana ulaska u Crnu Goru i on je jutros prešao državnu granicu. Kako je ispričao za Vijesti, juče je iz sistema Uprave policije izbrisana zabrana ulaska, o čemu ga je sinoć obavestio premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

On se odmah oglasio za Kurir i poručio da je sa roditeljima.

- Na kućnome pragu sa roditeljima u Nikšiću. Hvala ti Bože i majko Božija Bogorodice. Hvala ti Bože, velika su dela tvoja. Tvrd je orah voćka čudnovata, ne salomi ga, ali zube polomi. Živela Srbija i Crna Gora - poručio je Božović za Kurir.

Vladimir Božović
foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, Upravni sud je početkom juna usvojio žalbu Božovića i poništio rešenje MUP-a kojim mu je 30. septembra 2022. zabranjen ulazak u Crnu Goru jer je, kako su tada naveli, uvidom u evidencije koje vodi Uprava policije utvrđeno da postoje smetnje iz razloga nacionalne bezbednosti.

Iz Upravnog suda su tad saopštili da je utvrđeno da u rešenjima upravnih organa nije pojašnjeno zbog kojih razloga tužilac predstavlja smetnju po unutrašnju bezbednost, odnosno šta je razlog da se tužiocu zabrani ulazak na teritoriju Crne Gore.

MUP je potom doneo odluku kao i Upravni sud, nakon čega je policija trebalo da ukloni bivšeg ambasadora sa liste zabrana.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track