VUČIĆ BROJ JEDAN NA SVETSKOJ LISTI! Evo koji se bivši i sadašnji šefovi država nalaze iza predsednika Srbije i šta je kriterijum
Razlika u visni između Vučića i Makrona je 26 centimetara, Foto: Printscreen Videoplus

Istraživanje

VUČIĆ BROJ JEDAN NA SVETSKOJ LISTI! Evo koji se bivši i sadašnji šefovi država nalaze iza predsednika Srbije i šta je kriterijum

Politika -

Platforma "Svet statistike" (World of statistic) objavila je listu bivših i aktuelnih predsednika država, zasnovanu na njihovoj visini, na kojoj se na prvom mjestu nalazi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema listi objavljenoj na društvenim mrežama, Aleksandar Vučić je sa 199 centimetara visine najviši predsednik na svetu, dok se na drugom mestu nalaze bivši predsednici Francuske i Crne Gore Šarl de Gol i Milo Đukanović sa 196 centimetara visine.

Šarl de Gol
Šarl de Golfoto: Wikipedia

Na trećem mestu sa 190 centimetara visine nalaze se bivši predsednici Kube i SAD Fidel Kastro i Donald Tramp, a slede bivši francuski lider Žak Širak (189), Iraka Sadam Husein (188), američki Barak Obama (185).

0306779419, Fidel Kastro, Dijego Maradona
foto: Profimedia

U donjem delu liste su kineski lider Si Đinping (175), francuski predsednik Emanuel Makron (173), ruski i ukrajinski predsednici Vladimir Putin i Volodimir Zelenski sa po 170 centimetara visine, kao i bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi (165).

Na začelju liste nalazi se bivši predsednik Irana Mahmud Ahmadinežad visok 157 centimetara.

Zanimljivo je da su se na listi našli bivši lider nacističke Nemačke Adolf Hitler (173), bivši vladar Francuske Napoleon Bonaparte (168), nekadašnji ruski predsednik Vladimir Iljič Lenjin (165), kao i bivši predsednik Meksika Benito Huarez (137).

Aleksandar Vučić
foto: Kabinet predsednika Srbije

Naravno, odmah su usledili komentari i "projekcije" kako bi izgledala košarkaška petorka sastavljena od političara, pa je tako korisnik društvene mreže X (bivši Tviter) kao bekove stavio Baraka Obamu i Imrana Kana, nisko krilo bi igrao Donald Tramp, krilo bi bio Fidel Kastro, a na poziciji centra bi se, naravno, našao Aleskandar Vučić.

(Kurir.rs/RTRS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track