OPOZICIJA NA KOSOVU SVE GLASNIJA: Tahiri: Kurti pogrešno vodi dijalog sa Beogradom, više nikada neće pobediti na izborima!
Foto: Kosova

Procena

OPOZICIJA NA KOSOVU SVE GLASNIJA: Tahiri: Kurti pogrešno vodi dijalog sa Beogradom, više nikada neće pobediti na izborima!

Politika -

Predsednik poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri ocenio je da premijer Kosova Aljbin Kurti ima potpuno pogrešan pristup dijalogu sa Srbijom i da je upravo njegova politika dovela Kosovo do položaja gubitnika u tom procesu i sankcija EU, prenosi Gazeta Ekspres.

Tahiri se osvrnuo i na aktuelne afere i skandale koji se vezuju za državne lidere, i konstatovao da se za vladu Aljbina Kurtija vezuje visok stepen korupcije. S obzirom na sve to, uveren je da, kada god da se održe izbori, vladajuća stranka, Pokret Samoopredeljenje, nikada neće dobiti 50 odsto glasova.

- U Samoopredeljenju misle da bi Kurti ponovo mogao da osvoji 50 odsto glasova. Podaci, ankete, informacije sa terena govore o ozbiljnom nezadovoljstvu ovom vlašću. Ne znam kakav će biti naš pristup i koliko ćemo moći da se mobilišemo, ali jedno znam da nikada više u životu Kurti neće imati 50 odsto. Ljudi mole za rezultate, koje ova vlast nema - izjavio je Tahiri.

On je, povodom zakazanog satanka na visokom nivou 14. septembra, rekao da je skeptičan da će nakon razgovora u Briselu biti pozitivnih rezultata.

- Dosadašnji pristup Kurtijeve vlade dijalogu je Kosovo pretvorio u gubitnika i oslabio je našu zemlju na međunarodnom i unutrašnjem planu - ocenio je Tahiri.

(Kurir.rs/Kosovo onlajn)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track