POSLANICI U PONOVO U KLUPAMA: Orlić sazvao Peto vanredno zasedanje Skupštine, na dnevnom redu i predlog rebalansa budžeta!
Foto: Zorana Jevtić

Parlament

POSLANICI U PONOVO U KLUPAMA: Orlić sazvao Peto vanredno zasedanje Skupštine, na dnevnom redu i predlog rebalansa budžeta!

Politika -

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sazvao je, na zahtev 104 narodna poslanika, Peto vanredno zasedanje za utorak 5. septembar, a prva tačka dnevnog reda je predlog rebalansa budžeta za 2023. godinu.

Pored rebalansa predloženo je još 24 tačke snevnog reda, među kojima su izmene Zakona o akcizama, predlog da se za ministra privrede izabere Slobodan Cvetković, izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i predlog zakona o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike Srbije.

Vladimir Orlić
foto: screenshot RTS

Na dnevnom redu biće i izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, izmene Zakona o dualnom obrazovanju, Zakona o prosvetnoj inspekciji, Zakona o Nacionalnom okviru kvalifikacija i Zakona o visokom obrazovanju.

Poslanici će razmotriti i Predlog zakona o učešću civila u međunarodnim misijama i operacijama, izmene i dopune Zakona o kulturi i potvrditi više međunarodnih sporazuma.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track