NEMATE PRAVO DA ODUZIMATE POVEĆANJE PENZIJA I MAJKAMA POMOĆ ZA DECU! Orlić odgovorio Lazoviću: Vičite i vrištite koliko hoćete!
Foto: RTS Printscreen

usijano

NEMATE PRAVO DA ODUZIMATE POVEĆANJE PENZIJA I MAJKAMA POMOĆ ZA DECU! Orlić odgovorio Lazoviću: Vičite i vrištite koliko hoćete!

Politika -

Vanredna sednica Skupštine Srbije koju je predsednik parlamenta Vladimir Orlić zakazao na zahtev 104 poslanika, počela je u prilično usijanoj atmosferi.

Predstavnici dela opozicije, koji čini grupu od svega osmine ukupnog broja parlamentaraca, nastavili su i u sali, tokom poslaničkih pitanja, da prete da će sprečiti održavanje sednice dok im se ne ispune zahtevi - održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine.

Vladimir Orlić
foto: Kurir TV, Nemanja Nikolić

Među bučnijima je bio Radomir Lazović iz porekta Ne davimo Beograd, koji je zapretio blokadom rada parlamenta. On je nastavi da maše poslovnikom i tokom odgovora predsednika Skupštine Vladimira Orlića, koji je ponovio da će sa oduševljenjem prihvatiti zahteve opozicije.

- Želite izbore? Sa oduševljenjem konstatujemo tu vašu želju. Obavestićemo o toj vašoj želji i Vladu i predsednika - rekao je Orlić u odgovoru Lazoviću i nastavio:

- Nemate vi nikakvo pravo da nekome oduzimate povećanje penzija i majkama pravo da dobiju pomoć, a vičite i vrištite koliko hoćete.

Skupština Srbije, sednica
foto: RTS Printscreen

Orlić je prethodno, na konferenciji za medije uoči sedice, rekao da će deo opozicije dobiti odgovor u najkraćem mogućem roku.

- Ali to nije opravdanje za ono čime su danas pretili da ne dozvole penzionerima da dobiju povećanje, da majke dobiju novac za svoju decu. Služe se nasiljem da spreče ono što je za narod važno. Oni bi Narodnu skupštinu da pretvore u buvlju pijacu ili cirkusku šatru - rekao je Orlić.

Kurir.rs

03:16

BEZBEDNOST U ŠKOLAMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja