PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAO SA KOMANDANTOM NACIONALNE GARDE OHAJA: "Razgovarali smo o unapređenju bilateralnih odnosa" (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAO SA KOMANDANTOM NACIONALNE GARDE OHAJA: "Razgovarali smo o unapređenju bilateralnih odnosa" (FOTO)

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa komandantom Nacionalne garde Ohaja, general-majorom Džonom Harisom.

"Sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Harisom sam razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa, intenziviranju vojno-bezbednosne saradnje, kao i o regionalnim, globalnim i drugim pitanjima od obostranog značaja. Srbija je opredeljena da nastavi da osnažuje i gradi osnove za buduće strateško partnerstvo sa SAD, čime bi naš bilateralni dijalog dobio jasniju strukturu.", stoji u objavi predsednika Srbije.

Inače, američka ambasada u Beogradu iskazala je na društvenim mrežama zahvalnost za gostoprimstvo koje su pripadnici Nacionalne garde Ohaja doživeli u Srbiji.

Vojska Srbije i Nacionalna garda Ohaja imaju blisku saradnju od septembra 2007. godine, na osnovu Programa državnog partnerstva, koja se manifestuje kroz zajedničke vežbe, školovanje i obuku, kao i pomoć civilnim strukturama u slučaju elementarnih nepogoda.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja