"U SREDU ĆU SAM DA IDEM DA KUPIM PARIZER" Predsednik Vučić o kritikama opozicije na niže cene u marketima
Foto: screenshot Video Plus

obraćanje iz skoplja sa skupa brdo-brioni

"U SREDU ĆU SAM DA IDEM DA KUPIM PARIZER" Predsednik Vučić o kritikama opozicije na niže cene u marketima

Politika -

U sredu je za mene, Malog i Momirovića doručak parizer, mi se ne igramo s narodom, poručio predsednik Srbije sa skupa u Skoplju

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom kritika opozicije na izbor 20 namirnica kojima će biti snižene cene i njihovog kvaliteta, da će sam kupiti i probati parizer koji je među namirnicama koje će pojeftiniti.

Vučić je nakon sastanka u okviru inicijative Brdo Brioni koji se održava u Skoplju rekao da će se "potruditi da kupi" u sredu jeftini parizer i da će na doručak pozvati ministre finansija Sinišu Malog i unutrašnje i spoljnje trgovine Tomislava Momirovića.

"U sredu to je doručak za nas trojicu, da vide da se mi ne igramo sa narodom", rekao je Vučić.

Uzećemo četvrt hleba, stavićemo...

- U sredu ću sam da idem da kupim parizer, povešću i Malog i Tomu. Uzećemo četvrt hleba, stavićemo i malo majoneza, jogurt i to će da nam bude doručak. Njima sve smeta, smeta im povećanje i plata i penzija. Jedino čime se bave je da su rešili da će da dođu na vlast. Sasvim sigurno ćete uskoro imati priliku. Narod uživa u tome kada gazite klupe u parlamentu i kada im objašnjavate kada je bilo divno da je prosečna plata bude 320 evra, a ne 840, da ne izgradite nijednu bolnicu, kilometar pruge... - poručio je predsednik.

Kazao je da "nije parizer problem", i da su među proizvodima koji će od 13. septembra biti jeftiniji i mleko i jogurt, kao i šampon za bebe i šampon za odrasle, te da se time država trudi "da pokaže brigu prema ljudima", dok se iz opozicije "smeju činjenici da imamo najjeftiniji hleb i najjeftiniju struju".

On je odgovarajući na pitanja novinara rekao da su predstavnici opozicije koji su tehnički organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" pokušali da "iskoriste i zloupotrebe najtežu tragediju". "Zar vi stvarno mislite da možete nekom da pretite ulicom?

Povodom zahteva opozicije za raspisivanjem vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora, koji je predat danas na pisarnici Predsedništva u Beogradu, Vučić je rekao da će "dobiti odgovor baš kako zaslužuju".

"Pokazalo se do sada da je ulica nešto na čemu ne možete da zasnivate svoje političko delovanje. Za mene jedino mesto gde se donose odluke su institucije sistema a predstavnici institucija se biraju na izborima", rekao je Vučić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track