"OVOM STRATEGIJOM OPOZICIJA ŽELI DA NADMUDRI VLAST" Lacmanović nema dilemu: Kalkulacije im padaju u vodu, imaju veliki propust!
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

izbori

"OVOM STRATEGIJOM OPOZICIJA ŽELI DA NADMUDRI VLAST" Lacmanović nema dilemu: Kalkulacije im padaju u vodu, imaju veliki propust!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da je pročitao pismo koje je dobio, gde opozicija zahteva izbore u roku od četiri meseca, i da će pripadnicima bivšeg režima odgovoriti do kraja meseca.

Vučić je dodao da će opozicione stranke dobiti i zadovoljavajući odgovor, ali da mu nije jasno šta su dosad čekali, i zašto to nisu odmah tražili.

Gost "Redakcije" na Kurir televiziji koji je diskutovao o ovoj temi je Predrag Lacmanović, iz agencije "Faktor plus".

Protesti, opozicija, Protest
foto: Petar Aleksić

Prvo je odgonetnuo koliko je izvesno da će građani izaći opet na glasanje.

- Već neko vreme je izvesno, uskoro će biti izbori, a tačan mesec istih ne menja mnogo stvari. Mnogi analitičari, uključujući i mene, nalažu da će izbori biti iduće godine, a sada je to i najverovatnije sudeći po situaciji. Imamo izbore kada su manje-više bili očekivani. Pretpostavljam da lider opozicije smatraju da imaju veće šanse ako se izbori razdvoje. Naravno, nakon toga ako se izađe na lokalne izbore, onda očekuju da predsednik bude manje angažovan oko svog imena u toj kampanji, pa da u nekoj opštini ili gradu dobiju više nego što su to ranije uspevali. Misle ako se objedine izbori, da će tu kampanja vladajućeg režima biti žestoko jaka i ujedinjena, smatraju da će bolji rezultat biti ako ih razdvoje - započeo je Lacmanović, pa dodao:

- Smatram da to nije praktično i da sve te kalkulacije padaju u vodu ako nemate politike. Odnosno možete da imate politiku, ali ih u ovom trenutku ima mnogo, previše je stranaka u opoziciji, a sve te stranke su uglavnom male. Shodno tome, neretko se nailazi na problem ko će na koje mesto da stane, ko je glavni, ko je više doprineo... Postoji dosta problema zbog čega takvi izbori neće ići u korist opoziciji.

01:09

OVOM TAKTIKOM OPOZICIJA ŽELI DA NADMURNI VLAST? Lacmanović nema dilemu: Kalkulacije im padaju u vodu, imaju veliki propust!

Potom je rekao da SNS sa SPS broji neverovatan rejting, a da opozicija mora ubediti građane u bolji život:

- SNS je glomazna, ali jako organizovana partija, ali ne treba zaboraviti da imaju jakog partnera u vidu SPS-a na čelu sa Ivicom Dačićem. Oni zajedno sada čine pola Srbije, odnosno uglavnom se njihov rejting merio u milionima. Može opozicija da se organizuje u par kolona, ali moraju da ubede građane da će im pružiti bolji život. Građani neće menjati vlast ako se dogodila neka afera, a pritom su i navikli da ne funkcioniše sve najbolje u zemlji u kojoj živimo.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:14

OPOZICIJA OVO ZNA, ALI NE SME DA KAŽE ZBOG GLASAČA Stojanović analizira: Izbori kod nas nisu kao u normalnim državama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track