"ŠTITE MANIPULATORA KURTIJA, TO JE ODVRATNO" Miletić apeluje: Ako nemate moral kao ljudi, imajte bar kao diplomate! (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

"ŠTITE MANIPULATORA KURTIJA, TO JE ODVRATNO" Miletić apeluje: Ako nemate moral kao ljudi, imajte bar kao diplomate! (VIDEO)

Politika -

Predsednik Republike Srbije danas će prisustvovati sastanku u Briselu, a među temama će se naći i pitanje Kosova.

Prošli put kada se naš predsednik sastao sa Kurtijem, predstavnik tzv. Kosova se ponašao krajnje nedolično, te je spomenuo da nad Srbima treba upotrebiti bič.

Tenzije na Kosovu ne prestaju, a teror Kurtija nad nedužnim Srbima se nastavlja. Šta možemo očekivati od današnjeg sastanka u Briselu?

Aleksandar Vučić, Aljbin Kurti, Brisel
foto: FoNet/AP

Gost "Redakcije" koji je analizirao ovu temu jeste prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije.

Miletić se zapitao kome može da verujemo, kome se okrenuti, kada je međunarodna zajednica zajedno sa čelnim akterima, po njegovom mišljenju, izgubila i ukaljala kredibilitet:

- Na žalost, kredibilitet međunarodne zajednice, koja bi mogla da se tumači kao Evropa i Amerika u ovom slučaju, se mnogo izbrukao. Nemam normalnu reč da upotrebim za to na šta su spali. Manipulator Kurti je njihov partner, štite ga. Odvratno! Da li imate obraza, makar trunke morala? Ne morate kao ljudi, ali makar kao diplomate. Kurti je samo još jedan zločinac. Šta da očekujemo, kome da se okrenemo, kome da verujemo? Vrlo realno pristupam temi. Nisam ja kao Lajčak da primam platu 20.000 evra, da nemam nikog svog i da bude laganica za Kosovo. Neke stvari moraju da budu jasno, ne možete imati ugled ako ne možete da se suočite sa istinom.

01:20

ESKOBAR NAM PRETI SANKCIJAMA, A MI ČUVAMO MIR Miletić apeluje: Ako nemate moral kao ljudi, imajte bar kao diplomate!

Potom se osvrnuo na posledice koje je izneo Eskobar, a tiču se Beograda i Prištine:

- Kada je u pitanju Srbije, ne sme niti može da bude bilo kakvih posledica. Može da preti Eskobar, sa posledicama sankcija Evrope, koje na kraju krajeva ne mogu bez Mađarske da se uvedu. Dajte bre ljudi, te Kosovo u NATO, te Kosovo u EU, pa čekajte malo! Zašto bi nam Eskobar pretio sankcijama, zato što čuvamo mir i stabilnost u regionu?

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:59

Poruka predsednika Srbije pred put u Brisel

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja