ODLUKA KURTIJEVIH ODBORNIKA JE NIŠTAVNA! Srpska Lista o članstvu Leposavića i Zubinog Potoka u tzv. Asocijaciji kosovskih opština!
Foto: Kosovo online

saopštenje

ODLUKA KURTIJEVIH ODBORNIKA JE NIŠTAVNA! Srpska Lista o članstvu Leposavića i Zubinog Potoka u tzv. Asocijaciji kosovskih opština!

Politika -

Srpska lista reagovala je povodom odluke da opštine Leposavić i Zubin Potok postanu članice tyv. Asocijacije kosovskih opština.

- Današnjom odlukom nelegalnih i nelegitimnih Kurtijevih odbornika u opštinama Leposavić i Zubin Potok o nekakvom članstvu u Asocijaciji kosovskih opština nastavlja se eskalacija situacije na terenu sa ciljem produbljivanja krize i izazivanja tenzija na Kosovu i Metohiji, nasuprot zahtevima srpskog naroda, Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država - rnaveli su u saopštenju.

Ovu situaciju porede sa onom iz Severne Mitrovice.

- Kao i u slučaju kada je slična odluka doneta i od nelegalnih i nelegitimnih odbornika u opštini Severna Mitrovica i ova odluka nije doneta u interesu građana Leposavića i Zubinog Potoka i smatra se ništavnom od strane svih građana - istakli su iz Srpske liste i dodali:

- Podsećamo još jednom, Srbi i ostali građani u srpskim opštinama, su isključivo zainteresovani za formiranje i članstvo u Zajednici srpskih opština, koja treba da bude krovna organizacija za zaštitu kolektivnih i pojedinačnih prava Srba i drugih zajednica, a ne za Kurtijeve igrokaze i igre koje imaju za cilj nastavak eskalacije, progon Srba i konflikte.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track