IMENOVANI AMBASADORI U IZRAELU I KAZAHSTANU: Dačić: Diplomatsko-konzularna mreža Srbije jača za izuzetno kvalitetne ambasadore!
Foto: Nemanja Nikolić

Karijere bez mrlje

IMENOVANI AMBASADORI U IZRAELU I KAZAHSTANU: Dačić: Diplomatsko-konzularna mreža Srbije jača za izuzetno kvalitetne ambasadore!

Politika -

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je, povodom imenovanja Vladimira Jovičića i Miroljuba Petrovića, izjavio da je "diplomatsko-konzularna mreža Srbije ojačana dvojicom izuzetno kvalitetnih ambasadora, iskusnih diplomata koji duže od dve decenije obavljaju odgovorne poslove u Ministarstvu spoljnih poslova i našim predstavništvima u inostranstvu".

Miroljub Petrović
Miroljub Petrovićfoto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova navodi se da je Miroljub Petrović, dobijanjem agremana Vlade Izraela i Ukazom predsednika Aleksandra Vučića, postavljen za ambasadora Srbije u Izraelu. Petrović je po okončanju Mornaričke vojne akademije i angažmana u vojsci, radio u Ministarstvu spoljnih poslova od 1999. godine. Tokom 24 godine, radio je u odeljenjima za susedne zemlje, za Afriku i Bliski istok, kao i u Odeljenju za Severnu i Južnu Ameriku. Službovao je u ambasadama Srbije u Budimpešti, Varšavi i Adis Abebi, a od 2014. do 2020. godine bio je ambasador Srbi je u Australiji. Govori engleski i ruski jezik, piše u saopštenju.

Vladimir Jovičić
Vladimir Jovičićfoto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

- Nakon dobijanja agremana, koji je dao predsednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev, i Ukazom predsednika Aleksandara Vučića, ambasador Srbije u Kazahstanu biće gospodin Vladimir Jovičić koji u Ministarstvu spoljnih poslova radi od 2001, a tokom tog perioda bio je angažovan u Međunarodno- pravnom odeljenju, Odeljenju za Severnu i Južnu Ameriku, pri čemu u Astanu odlazi sa mesta načelnika Odeljenja za Rusiju i Evroaziju. Gospodin Jovićić se duži niz godina bavio pitanjem Kosova i Metohije, kroz angažman u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju i Timu za tehničke razgovore sa Prištinom. Službovao je u ambasadama u Skoplju i Vašingtonu, a govori ruski i engleski jezik - navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track