SVOJ PROPUST POKUŠAVAJU DA SVALE NA VUČIĆA: Spasić: Opozicija tražila raspisivanje, a ne održavanje izbora do kraja godine!
Foto: Fonet

Nepoznavanje propisa

SVOJ PROPUST POKUŠAVAJU DA SVALE NA VUČIĆA: Spasić: Opozicija tražila raspisivanje, a ne održavanje izbora do kraja godine!

Politika -

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, posle analize zahteva opozicije za održavanje parlamentarnih i lokalnih izbora, zaključuje da je opozicija tražila da se ovi izbori održe u martu 2024. godine, a ne do kraja 2023. godine.

Mario Spasić, generalni sekretar Antikorupcijskog saveta, za medije je naveo da je opozicija od predsednika Vučića zahtevala raspisivanje, a ne održavanje parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja 2023. godine.

- To u praksi, po Ustavu i zakonu, znači da, ukoliko izbori budu raspisani do kraja godine, kao što je opozicija zahtevala od predsednika Vučića, oni po Ustavu i zakonu mogu biti održani jedino u prvom kvartalu 2024. godine, a nikako do kraja 2023. godine - navodi Spasić.

On je dodao da se opozicija "očigledno prešla u svom zahtevu, ali da svoje pravne praznine žele da prevale na predsednika Vučića, što ukazuje na neozbiljnost opozicije i potpuno odsustvo poznavanja pravnih propisa vezanih za izbore".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja