NAMERE SU KRISTALNO JASNE: Čović: Kurti je u fazi projekta stvaranja velike Albanije i etnički čistog Kosova i Metohije!
Foto: Zorana Jevtić

UPOZORENJE

NAMERE SU KRISTALNO JASNE: Čović: Kurti je u fazi projekta stvaranja velike Albanije i etnički čistog Kosova i Metohije!

Politika -

Nebojša Čović, bivši potpredsednik Vlade Srbije, ističe da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti kao glavni cilj ima stvaranje velike Albanije.

- Opšte je poznato kojoj grupaciji pripada Kurti i kakvo je njegovo ponašanje. Kao Demaćijev učenik zadovoljan je projektom velike Albaniji. Nalazimo se u fazi u kojoj se pokušava i realizacija velike Albanije - rekao je Čović.

Da bi to postigao njemu je potrebno da etnički očisti Kosovo i Metohiju.

- Njegova "demokratija" i ta "vladavina prava" u osnovi ima neprekidnu represiju i pritisak na srpsku zajednicu na KiM. To je čak pokušaj etničkog čišćenja Srba sa KiM, po principu šta se bunite kad vas tamo i nema - dodao je.

Zapadne zemlje nemaju adekvatno rešenje za Kurtijevu politiku.

- Očigledno oni više ne znaju šta će da rade sa Kurtijem. Nisu uveli sankcije jer za to treba jednoglasna odluka, uveli su mere, ali one nisu dale rezultate... Imaju neke instrumente, poput ukidanja bezviznog režima, ali se tu Nemačka buni - kazao je.

Čović je rekao da oni prave sporazume koje ne sprovode.

- Istovremeno se projektuje nova realnost, formira se policija, naoružava, pa se formiraju nekakve bezbednosne snage...Ništa nije sprovedeno, ali je stvorena nova realnost - istakao je Čović.

Kurir.rs/Pink

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track