"ONI BI TREBALO DA PRIČAJU O MIRU, A IMAJU OVU SITUACIJU" Marinković analizira: Lideri bi trebalo da obrate pažnju na efikasnost
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"ONI BI TREBALO DA PRIČAJU O MIRU, A IMAJU OVU SITUACIJU" Marinković analizira: Lideri bi trebalo da obrate pažnju na efikasnost

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je do sada imao susrete sa visokim zvaničnicima poput generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, kao i sa mnogim drugim svetskim zvaničnicima, a takođe ima zakazane susrete sa mnogim drugim istaknutim liderima.

Između tih sastanaka, planiran je i neformalni ručak za lidera Zapadnog Balkana, koji je organizovan na poziv visokog predstavnika Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku, Žozepa Boreljija, i potpredsednika Evropske komisije.

0489310681, Antonio Gutereš, Antonio Guteres, UN, Generalni sekretar UN
foto: Profimedia

Očekuje se da će se na ovim susretima razgovarati o različitim temama, posebno o situaciji u Ukrajini, ali i o mogućem proširenju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Gost "Usijanja" koji je analizirao situaciju i predstojeće sastanke našeg predsednika je Vladimir Marinković predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva

Osvrnuo se na efikasnost UN, pa je sponeuo sukob u Nagoro-Karabahu.

01:02

ONI BI TREBALO DA PRIČAJU O MIRU, A IMAJU OVU SITUACIJU Marinković analizira: Lideri bi trebalo da obrate pažnju da efikasnost

- Lideri stalnih članica SB UN trebaju da se pozabave pitanjem efikasnosti. U trenutku kada je Bajden govorio na sednici, dešava se uvod u sukob, odnosno nastavak konflikta Nagoro-Karabahu. Sada se postavlja pitanje da li bilo kakva njihova deklaracija ima smisla, ako oni u trenutku zasedanja najvećih svetskih lidera, koji bi trebalo da razgovaraju o miru, imaju takve situacije - rekao je Marković, pa nastavio.

- Dok mi ovo govorimo, uz sve nade koje normalan čovek ima, jer tamo ima 3.000 vojnika mirovnjaka koji su u sastavu Rusa, ovo je očigledno uvod u ono što bi trebalo da bude konačno odmrzavanje zamrznutog konflikta.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:34

KIM DŽONG UN SA PUTINOM: Verujem da će Rusija pobediti protiv zla u Ukrajini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track