PREMIJERKA BRNABIĆ: Vučić održao najbolji govor u UN i na najbolji način predstavio poziciju Srbije
Foto: Vlada Srbije / Slobodan Miljević

PREMIJERKA BRNABIĆ: Vučić održao najbolji govor u UN i na najbolji način predstavio poziciju Srbije

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku po pitanju hrabrosti i iskrenosti bio najbolji govor u UN, kao i da je na najbolji način predstavio poziciju Srbije.

Brnabić je rekla novinarima nakon obeležavanja Međunarodne nedelje gluvih da Vučić u svom govoru nije propustio da kaže nešto zato što će sutra neka velika sila moći da mu prebaci jer je rekao nešto što im se ne bi svidelo.

Ukazala je da je važno da Vučić otkako je odgovoran za to kako se živi u Srbiji nije ponovio nijednu grešku opozicije, odnosno tadašnje vlasti.

"Mi se sećamo kako je Vuk Jermić reagovao 2008. godine kada je Priština proglasila nezavisnost Kosova, izneli su saopštenje za medije i razbežali se širom sveta. To se nikada ne bi desilo da je Srbiju vodio Aleksandar Vučić", ocenila je Brnabić.

Govoreći o položaju prosvetih radnika u državi izjavila je da se u poslednjih deset godina plata u prosveti duplirala, ali i da poboljšanje njihovog materijalnog položaja ne može da ide brže, jer je, kako je navela, bilo potrebno mnogo stvari koje je trebalo promeniti u tom periodu.

Dodala je da je to moguće ako bi se se uništio čitav sistem i upitala zašto se neko pre 2012. godine tako odnosio prema prosveti.

Brnabić je naglasila da će u ponedeljak imati još jedan razgovor sa prosvetnim sindikatima.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja