VUČEVIĆ O GOVORU PREDSEDNIKA U UN: Politika Srbije je sa kičmom, poštuje principe UN i kad drugi primenjuju dvostruke standarde
Foto: Instagram/milosvucevic_odbrana

VUČEVIĆ O GOVORU PREDSEDNIKA U UN: Politika Srbije je sa kičmom, poštuje principe UN i kad drugi primenjuju dvostruke standarde

Politika -

Ministar odbrane Miloš Vučević ocenio je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija kao veoma značajan.

- Rekao je da je Srbija zemlja koja je na putu ulaska u EU, ali nije spremna da okrene leđa prijateljstvima koja je gradila vekovima. To je najkraća definicija politike Srbije. Politika sa kičmom. Politika koja poštuje principe UN i kad drugi primenjuju dvostruke standarde.

- Važno je da je tamo na ovoj svetskoj tribini rekao kako je nepoštovanje međunarodnog zakona dovelo do cepanja Srbije koje je počelo 2008. godine. Isto tako je istina i da je gaženje Povelje UN kad je reč o Srbiji bila preteča brojnih sukoba i problema sa kojima se danas svet suočava. Najvažnije i najhrabrije je što je rekao da “svi oni koji su sproveli agresiju protiv Srbije danas govore o teritorijalnom integritetu Ukrajine, a mi ga podržavamo i ne menjamo svoja načela. Za nas svako nasilje je isto“. Ovako je mala Srbija održala lekciju moćnima. Sada su mnogima puna usta teritorijalnog integriteta zbog Ukrajine, a kad je Srbija u pitanju to se ignoriše - ističe Vučević i dodaje:

- Važno je i što se prilika govora na generalnoj skupštini UN iskoristila i za istinu koju je Predsednik Srbije izrekao a to je da se danas na Кosovu odigrava ogoljeno nasilje koje nad Srbima primenjuju separatisti Aljbina Кurtija. Кampanja terora na Кosovu nad Srbima se nastavlja ali to “veliki” svet ne zanima. Srbima preti humanitarna katastrofa a veliki okreću lice. Teško je kad si usamljen ili što bi Njagoš rekao “slamka među vihorove” ali Srbija će na kraju izaći kao pobednik zato što je pravda i istina na našoj strani.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track