"U OVOJ KNJIZI ZABELEŽENA SU ZLODELA PREMA SRBIMA OD DOLASKA KFORA" Anđelković doneo u emisiju strašno svedočanstvo "DANI TERORA"
Foto: Kurir Televizija, Stefan Stojanović/ Mondo

dani terora

"U OVOJ KNJIZI ZABELEŽENA SU ZLODELA PREMA SRBIMA OD DOLASKA KFORA" Anđelković doneo u emisiju strašno svedočanstvo "DANI TERORA"

Politika -

U Srbiji je danas dan žalosti.

Povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji kada su trojca srpskih mladića izgubila život u sukobu sa kosovskom policijom u jutarenjem programu Kurir televizije gostovali su Veselin Šljivančanin, pukovnik JNA u penziji i Zoran Anđelković, nekadašnji predsednik Izvršnog veća Kosova

Zoran Anđelković
foto: Kurir televizija

- Na potezu je međunarodna zajednica. Videćemo da li oni hoće konačno, posle 24 godine da promene radni nalog i da počnu da štite one koji su ugroženi ili će da pomažu albanskim separatistima da se bore protiv Srba. Moje iskustvo govori da iz tog perioda kada su došli KFOR i Unmik da štite Albanca. Ne znam od koga. U tom periodu nije se mnogo toga promenilo - rekao je Anđelković i dodao:

- Ja sam namerno poneo ovu knjigu "Dani terora". Ona je izašla samo godinu dana nakon dolaska Kfora i Unmika. U knjizi je opisano kako je Srbima upadano u kuće i kako su paljene crkve i manastiri. Nažalost knjiga nije nastavljena, ali su se događaji nastavili. Možda u nešto drugačijem intenzitetu. Nisu pripadnici OVK u civilu upadali u kuće, pa isterivali Srbe, već je, kada je euleks odobrio njihovo formiranje to radila kosovska policija.

02:49

U OVOJ KNJIZI ZABELEŽANA SU ZLODELA PREMA SRBIMA OD DOLASKA KFORA Anđelković doneo u emisiju strašno svedočanstvo DANI TERORA

Podsetio je da se uporno ignoriše zahtev Srba za povlačenjem kosovske policije sa severa južne srpske pokrajine.

- Poslednjih godinu dana, otkada su Srbi napustili insititucije, osnovni zahtev Srba jeste da se povuče albanska policija sa dugim cevima. Iz dana u dan to je saopštavano. Ako su se Srbi povukli iz kosovske policije onda je logično da to preuzme KFOR - istakao je Anđelković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

05:46

PRIPADNIK KBS-A JE SLUŽBENO POSLAT DA IZAZIVA NEMIRE NA BADNJE VEČE! Zoran Anđelković: Ovo je klasični teroristički AKT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track