INCIDENT U BANJSKOJ NAS JE VRATIO MNOGO GODINA UNAZAD: Mijačić: Kroz upotrebu oružanih formacija niko neće postići ništa!
Foto: Nenad Kostić

Koordinator Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 35

INCIDENT U BANJSKOJ NAS JE VRATIO MNOGO GODINA UNAZAD: Mijačić: Kroz upotrebu oružanih formacija niko neće postići ništa!

Politika -

Koordinator Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 35 Dragiša Mijačić smatra onog trenutka kada su srpski policajci izašli iz institucija, od tog trenutka Srbi više nisu mogli nasilnim akcijama da rešavaju bilo kakve probleme, već samo mirnim putem.

- Kroz upotrebu policijskih, parapolicijskih i bilo kakvih drugih formacija, niko neće dobiti ništa, a naročito ništa neće dobiti Srbi na severu Kosova - rekao je Mijačić.

Kako kaže, "svako oplakuje svoje mrtve".

- Osećam i lično obeshrabrenje da se ovako nešto desilo i da je došlo do ovakvog incidenta koji nas je vratio mnogo godina unazad - dodao je.

Mijačić predviđa da postoji mogućnost da će se nastaviti policijska represija, različiti pretresi, kontrole, a onda će opet postojati neka reakcija.

Istakao je i da, "nama se to možda ne sviđa jer čujemo od Aljbina Kurtija, ali posle ovog incidenta, posle ubistva kosovskog policajca, svih ovih tragičnih smrti srpskih mladića, više ništa nije isto i postavlja se pitanje kako nastaviti dalje".

- Nije rešenje u nasilju, ovde je rešenje u diplomatiji, u traženju mirnog, političkog rešenja - zaključio je Mijačić, i ocenio da međunarodni akteri imaju važnu ulogu da zaustave svaki vid nasilja na severu, ali da je ključna uloga i Beograda i Prištine u pravcu smirivanja strasti.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track