PETKOVIĆ: Zašto kosovska policija nije dozvolila učešće Euleksa u istražnoj operaciji mesta Banjska
Foto: Printscreen/Video Plus

PETKOVIĆ: Zašto kosovska policija nije dozvolila učešće Euleksa u istražnoj operaciji mesta Banjska

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upitao je zašto kosovska policija nije dozvolila učešće Euleksa u istražnoj operaciji mesta Banjska, u kom su u nedelju stradala tri Srbina.

- Zašto Кosovska policija nije dozvolila učešće Euleksa u istražnoj operaciji mesta Banjska? Zašto je bilo potrebno da Кosovska policija sama obavi istragu, bez prisustva Euleksovih istražitelja? Šta je to što je trebalo sakriti u istrazi - napisao je Petković na Tviteru označivši Euleks na KiM.

U međuvremenu se oglasio i generalni direktor kosovske policije Gazmend Hodža koji je rekao da je povećano prisustvo specijalne policije na severu nakon dešavanja u Banjskoj. Hodža nije izneo detalje o tome koliko su kapaciteti specijalne jedinice ojačani, ali je rekao da je kosovska policija u stalnoj koordinacij Kforom i Euleksom

Podsetimo, nakon sukoba koji su se u nedelju odigrali u selu Banjska, kosovska policija je blokirala puteve ka ovom području, a tri dana kasnije dozvolila je pristup selu. U sukobu sa kosovskom policijom stradala su tri Srbina - Stefan Nedeljković, Igor Milenković, Bojan Mijailović, a poginuo je i jedan policajac.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track