U BEOGRADU DANAS 22. PROTEST U ORGANIZACIJI DELA OPOZICIJE: Povorka do RTS i Predsedništva Srbije
Foto: Printscreen/Naxi kamere

U BEOGRADU DANAS 22. PROTEST U ORGANIZACIJI DELA OPOZICIJE: Povorka do RTS i Predsedništva Srbije

Politika -

U Beogradu će, ispred Doma Narodne skupštine Srbije, u 18 sati početi 22. protest "Srbija protiv nasilja" u roganizaciji dela opozicije, a okupljeni će potom otići do obližnje zgrade Radio-Televizije Srbije (RTS), pa do Predsedništva Srbije.

Protestna povorka će ići Dečanskom, Makedonskom i Svetogorskom do Takovske ulice, gde je sedište RTS - Javnog servisa Srbije, kako bi se podsetilo na zahteve za objektivnim izveštavanjem, najavile su stranke koje su "tehnički organizatori protesta".

Od zgrade RTS okupljeni će Takovskom i ulicom Kneza Miloša otići nekoliko stotina metara dalje do Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu, gde će protest biti završen.

Po najavama organizatora - predstavnika proevropske opozicije, na protestu će govoriti poslanik Zeleno-levog fronta - Ne davimo Beograd Radomir Lazović i kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović.

Građanski protesti u Beogradu, a potom i širom Srbije, počeli su posle dva masovna ubistva 3. i 4. maja u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track