"NEĆE BITI REKONSTRUKCIJE NEGO KONSTRUKCIJA ISTINE" Gajićeva teorija: Jedva su dočekali da nas diskredituju, kao što rade od 90-ih
Foto: Kurir Televizija

kurir tv

"NEĆE BITI REKONSTRUKCIJE NEGO KONSTRUKCIJA ISTINE" Gajićeva teorija: Jedva su dočekali da nas diskredituju, kao što rade od 90-ih

Politika -

Gostujući u jutarnjem programu Kurir TV Redakcija sa profesorom Borisom Bratinom sa Univerziteta u Prištini, Aleksandar Gajić iz Centra za društvenu stabilnost detaljno je obrazložio svoju teoriju o događajima koji su se odigrali u Banjskoj prošle nedelje i izrazio svoju zabrinutost zbog načina na koji se situacija tretira od strane međunarodne zajednice.

- Ono što je sasvim evidentno do sada jeste da su oni istragu vršili i da će i dalje obavljati sve ostale funkcije, odnosno poslove, onako kako su oni zamislili. Neće biti nikakve rekonstrukcije događaja, već će biti konstrukcije događaja, a konstrukcija će se vršiti na osnovu scenarija koji oni jednostavno budu hteli da napišu. I to je tako - smatra Gajić.

Aleksandar Gajić
foto: Kurir tv

On je skeptičan prema "istrazi" koju vrši kosovska policija, tvrdeći da će oni voditi istragu prema svojim ciljevima i scenarijima.

- Zašto? Pa jednostavno, međunarodne snage su morale da prisustvuju jednom takvom događaju kao što je upravo bio taj sukob. I da prosto oni napišu neku vrstu izveštaja koji će biti saopšten javnosti - istakao je Gajić.

Gajić ističe važnost prisustva međunarodnih snaga kako bi se obezbedila nepristrasna istraga i izveštaj koji će biti transparentan za javnost:

- Mi imamo prosto inostrani faktor koji je na strani Prištine u ovom trenutku.

Naglasio je prisustvo inostranih faktora na strani kosovskih vlasti i izražava zabrinutost zbog potencijalne pristrasnosti u procesu istrage pucnjave na severu Kosova i Metohije.

03:31

ONI SU BORCI ZA SLOBODU NA SVOJOJ TERITORIJI Gajić: Potrebna je DETALJNA ANALIZA kako je do pucnjave u Banjskoj uopšte došlo

Gajić takođe ističe da je važno da se srpske žrtve u ovom sukobu ne zaborave i da se ne pridaje veća pažnja albanskom policajcu koji je poginuo, zanemarujući srpske žrtve. On naglašava potrebu za analizom celokupne situacije kako bi se donelo objektivno mišljenje.

- Grupa ljudi koja je nastojala da pruži otpor, oni su po meni borci za slobodu. OVK nije štitila narod, terorisala je jednako i srpski i albanski narod, a na Zapadu su jedva dočekali da nas diskredituju. Imali smo priliku da čujemo neke inicijative o merama uz naglasak da su to uvek "mere", a ne sankcije. O Srbiji se, u trendu još od 90-ih, govori negativno - dodao je Gajić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja