"POSTOJAO JE SPORAZUM IZMEĐU VLASTI I OPOZICIJE?!" Vuletić otkrio u koje 3 situacije se raspisuju VANDREDNI IZBORI
Foto: Kurir Televizija

KURIR TV

"POSTOJAO JE SPORAZUM IZMEĐU VLASTI I OPOZICIJE?!" Vuletić otkrio u koje 3 situacije se raspisuju VANDREDNI IZBORI

Politika -

Dan nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da bi izbori mogli da budu održani 17. decembra, predsednici opština i gradonačelnici počeli su da podnose ostavke.

Ostavku je podneo i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić. Iako izbori formalno još nisu ni raspisani ovakvi potezi čelnih ljudi opština u Srbiji dodatno potvrđuju da ćemo do kraja godine ponovo na biračka mesta. Vladimir Vuletić, profesor na Filozofskom fakultetu, gostovao je u emisiji Puls Srbije gde je dao svoje mišljenje o mogućim vandrednim izborima 17. decembra.

Vladimir Vuletić
foto: Kurir Televizija

- Postoji neka vrsta saglasnosti između opozicije i vlasti. To je između ostalog jedan od razloga zašto se raspisuju vandredni izbori. Vandredni izbori se raspisuju u 3 situacije. Prva je kada vlast više nema legimitet odnosno kada izgubi većinu i tada se ide na vandredne izbore. Drugi razlog je kada imate neku vrstu pritiska javnosti, pritiska opozicije i koji dovodi u pitanje legitimitet. Treći je kada vlast pokušava da napravi neki veliki zaokret. Dakle nešto što nije ranije obećala, ali sada usled različitih okolnosti menja politiku i traži podršku naroda i zato su joj potrebni vandredni izbori. Ja bih rekao da ništa od ovoga nije u pitanju - rekao je Vuletić i dodao:

03:20

POSTOJAO JE SPORAZUM IZMEĐU VLASTI I OPOZICIJE?! Vuletić otkrio u koje 3 situacije se raspisuju VANDREDNI IZBORI

- Mi smo imali velike proteste ranije, ali tada opozicija nije tražila izbore. Sada kada su protesti minuli, sada se ponudila kao izlazna strategija ta priča o izborima. Vlast je to jedva dočekala. Meni to govori da je tu postojala neka vrsta sporazuma između vlasti i opozicije. Vidimo sada da i vlasti i opoziciji odgovaraju vandredni izbori koji bi mogli da budu održani u decembru.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:58

PREDSTOJEĆI IZBORI U AMERICI MOGU DONETI VELIKE PROMENE NA KiM? Kljajić nema dilemu: Kurtiju seje strah samo JEDNA OSOBA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja