PREMIJERKA BRNABIĆ: U odnosima Beograda i Prištine 'unapred podeljene uloge', činjenice nemaju nikakvu snagu
Foto: screenshot Prva tv

POLITIKA-SRBIJA-VESTI

PREMIJERKA BRNABIĆ: U odnosima Beograda i Prištine 'unapred podeljene uloge', činjenice nemaju nikakvu snagu

Politika -

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su u odnosima Beograda i Prištine unapred podeljene uloge u kojima je Srbija "stalno negativac" a Priština "jadna bespomoćna snaga koja čini sve što može", i da u tome "činjenično stanje nema nikakvu težinu".

Brnabić je rekla da su gledaoci prilikom intervjua predsednika države Aleksandra Vučića televiziji CNN mogli da vide kako "izgledaju pritisci na Srbiju".

Ona je optužila i celokupnu opoziciju u Srbiji da "ne postoji razlika između toga" šta oni govore a šta Priština, kada su u pitanju događaji na Kosovu.

Brnabić je kazala da "ne opravdava" ubistvo bilo koga, pa ni ubistvo albanskog pripadnika kosovske policije, ali je dodala da Srbi na Kosovu trpe stalne pritiske od vlasti u Prištini zbog čega je bilo "pitanje dana, pitanje minuta", kada će doći do incidenta.

"Ne možete da živite stalno pod takvim terorom", rekla je Brnabić.

Zamoljena da prokomentariše hapšenje donedavnog funkcionera Srpske liste Milana Radoičića, koji je osumnjičen za organizovanje oružanog incidenta u kome je 24. septembra u Banjskoj na severu Kosova ubijen kosovski policajac i trojica uniformisanih i naoružanih Srba, Brnabić je rekla da je Srbija "pravna država". ;"Ovo je pravna država i mi ćemo da učinimo sve što moramo da učinimo u skladu sa zakonom i Ustavom, da istražimo sve okolnosti i da postupamo u skladu sa njima", rekla je Brnabić.

Kazala je i da "moramo da prikupimo sve dokaze i da branimo suštu istinu", pre sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji koja je zakazana za 18. oktobar.

Brnabić je rekla i da sledećeg četvrtka predlog budžeta za 2024. godinu ide na Vladu, a odmah zatim u Skupštinu Srbije na usvajanje.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track