MINISTAR GAŠIĆ I AMBASADOR HIL POTPISALI UGOVOR O DONACIJI: Oprema se Nastavni centar "Mitrovo polje" na Goču
Foto: MUP

MINISTAR GAŠIĆ I AMBASADOR HIL POTPISALI UGOVOR O DONACIJI: Oprema se Nastavni centar "Mitrovo polje" na Goču

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić potpisao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Кristoferom Hilom Ugovor o donaciji za opremanje Nastavnog centra „Mitrovo polje“ na Goču zahvaljujući kojem se, kako je istakao, MUP Republike Srbije priključuje listi svetskih lidera u oblasti borbe protiv ilegalne trgovine narkoticima i relevantni je partner koji parira svim najsavremenijim svetskim policijama.

Bratislav Gašić, Kristofer Hil
foto: MUP

Ministar Gašić se zahvalio američkim partnerima na kontinuiranoj podršci koju su nam pružili u cilju jačanja kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova, posebno jer su prepoznali značaj ovog projekta, koji je započet još 2018. godine, otkad su rekonstruisani i izgrađeni objekti u okviru ovog Nastavnog centra, koji se pokazao kao jedna od najvrednijih zajedničkih investicija.

Ministar je dodao da je Nastavni centar „Mitrovo polje“ na Goču adaptiran u specijalizovane prostorije i opremljen da pruži nastavne usluge po najvišim standardima za potrebe pripadnika MUP-a, ali i policijskih službenika drugih država.

Bratislav Gašić, Kristofer Hil
foto: MUP

Obuke koje eksperti srpske policije organizuju u oblasti otkrivanja i deaktiviranja ilegalnih laboratorija za proizvodnju psihoaktivnih supstanci i prekursora priznate su od strane mnogih evropskih i svetskih policija i ocenjene najvišim ocenama od strane instruktora DEA i eksperata EVROPOL-a, CEPOL-a i Ujedinjenih nacija.

Ambasador Hil je potvrdio dobru saradnju između dve zemlje koja će biti nastavljena i u narednom periodu.

Kurir.rs

Bonus video:

01:01

KAMERE KOJE ĆE POLICAJCI IMATI SU DONACIJA AMERIKE Radenković obelodanio: Ovako će izgledati procedura, očekivanja su velika!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track