PREDSEDNIK SRBIJE DANAS NA SAMITU EVROPSKE POLITIČKE ZAJEDNICE: Vučića očekuje niz sastanaka sa EU zvaničnicima u Granadi
Foto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

PREDSEDNIK SRBIJE DANAS NA SAMITU EVROPSKE POLITIČKE ZAJEDNICE: Vučića očekuje niz sastanaka sa EU zvaničnicima u Granadi

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sutra će učestvovati na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi.

Kako se ističe, na taj skup pozvano je 47 šefova država i vlada, kao i predsednik Evropskog saveta, predsednik Evropske komisije i predsednik Evropskog parlamenta.

Lideri će razgovarati o unapređenju političkog dijaloga i saradnje u cilju jačanja bezbednosti i stabilnosti na evropskom kontinentu, dodaje se u saopštenju.

Na marginama Samita u Granadi, predsednik Vučić imaće niz bilateralnih susreta sa evropskim zvaničnicima, među kojima su predsednik Republike Francuske Emanuel Makron, premijer Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Riši Sunak, predsednik Vlade Gruzije Irakli Garibašvili, predsednica Vlade Republike Island Katrin Jakobsdotir, kao i visokim predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj.

Kako je saopšteno, predsednik će učestvovati i na okruglom stolu na temu: "Energetika, zaštita životne sredine i borba protiv klimatskih promena".

Kurir.rs

Bonus video:

02:04

PREDSEDNIK VUČIĆ U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Razgovori o ključnim principima regionalne saradnje i politike proširenja EU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja