DOKAZANA MRZITELJKA SRBIJE PONOVO SE OGLASILA: Ališa Kerns: Zašto Beogradu još nisu uvedene sankcije?
Foto: Twitter/aliciakearns

LOBIRA ZA KURTIJA

DOKAZANA MRZITELJKA SRBIJE PONOVO SE OGLASILA: Ališa Kerns: Zašto Beogradu još nisu uvedene sankcije?

Politika -

Predsednica Odbora za spoljne poslove u Parlamentu Velike Britanije i lobistikinja režima Aljbina Kurtija Ališa Kerns istakla je danas da Velika Britanija, SAD i EU još uvek nisu preduzele nikakve mere protiv Srbije, koja je, kako tvrdi, odgovorna za sukobe u Banjskoj, dok se Priština još uvek nalazi pod sankcijama EU.

Ona je na društvenoj mreži X navela da je i bivši potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić na slobodi, iako je priznao odgovornost za akciju u Banjskoj, te se zapitala da li je reč o "diplomatiji odvraćanja".

- Radoičić ostaje na slobodi u Srbiji. Još nema reperkusija za Beograd od strane Velike Britanije, SAD, EU uprkos ubistvu policajca, naoružavanju paravojnih formacija, kidnapovanju policajaca, niti ulozi u ozbiljnom ranjavanju NATO trupa. Ipak, Kosovo ostaje pod sankcijama EU. Diplomatija odvraćanja - istakla je Kerns.

Ališa Kerns je, da podsetimo, nedavno optužila Srpsku pravoslavnu crkvu da učestvuje u švercu oružja na Kosovo i Metohiju. SPC je tu informaciju oštro demantovala, a od te izjave se ogradio i Nikolas Ebot, ambasador Velike Britanije na Kosovu i Metohiji koji je rekao da "nema nikakvih dokaza da je SPC švercovala oružje, kako to tvrdi Ališa Kerns".

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track