Vučić se sastao sa svetskim liderima i SRUŠIO LAŽI dela srpske opozicije i medija da niko neće da priča sa državnim vrhom Srbije!
Foto: Budućnost Srbije

DRŽAVNIČKI U GRANADI

Vučić se sastao sa svetskim liderima i SRUŠIO LAŽI dela srpske opozicije i medija da niko neće da priča sa državnim vrhom Srbije!

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je danas niz važnih sastanaka tokom posete Granadi, gde učestvuje na dvodnevnom trećem samitu Evropske političke zajednice, na koji je pozvano 47 šefova država i vlada, kao i predsednik Evropskog saveta, predsednik Evropske komisije i predsednik Evropskog parlamenta.

Šef srpske države je u mnogobrojnim razgovorima upoznao najvažnije svetske lidere sa situacijom na Kosovu i Metohiji, s nastavkom dijaloga između Beograda i Prištine, kao i o drugim pitanjima od značaja za našu zemlju. Ujedno, time je predsednik Srbije na najbolji način demantovao pisanje pojedinih medija i srušio laži dela srpske opozicije da je Vučić pod sankcijama kod lidera zapadnih zemalja i da u Granadi niko neće želeti da razgovara s državnim vrhom Srbije!

Aleksandar Vučić
foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Zahvalnost Španiji

Predsednik Srbije je, po dolasku na samit u Granadi, rekao da će imati važne bilateralne razgovore i da očekuje da oni budu teški, a seriju sastanaka započeo je susretom sa Rišijem Sunakom, premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske.

- Odličan razgovor s premijerom Sunakom. Razgovarali smo o situaciji na Kosovu i Metohiji, o regionu Zapadnog Balkana i aktuelnim geopolitičkim prilikama - stoji u objavi predsednika Srbije.

Vučić se sastao i sa premijerom vlade Kraljevine Španije Pedrom Sančezom.

Aleksandar Vučić
foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Srdačan susret s premijerom Sančezom. Ponovio sam zahvalnost Španiji na razumevanju pozicija Srbije o pitanju Kosova i Metohije i doslednoj podršci našem teritorijalnom integritetu - naveo je predsednik u objavi na Instagramu.

Šef države je razgovarao i s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Aleksandar Vučić, Granada
foto: Instagram Budućnost Srbije AV

- Kratak susret s prijateljima Viktorom Orbanom i Dimitrom Kovačevskim pred početak samita, na kom će se razgovarati o brojnim važnim temama za današnju Evropu, a nadamo se i Zapadni Balkan - napisao je predsednik Srbije u svojoj objavi.

A da šef srpske države ne samo da nije "pod sankcijama zapadnoevropskih lidera" već da je i tražen sagovornik, potvrdio je i njegov susret s premijerom Holandije na marginama samita.

- Dobar sastanak s Markom Ruteom, s kojim sam razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, kao i o daljim koracima na evropskom putu Srbije - naveo je predsednik u objavi.

Aleksandar Vučić, Granada
foto: Instagram Budućnost Srbije AV

Susret s Zelenskim

Usledio je i sastanak s predsednikom vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg Gzavijeom Betelom.

- S Gzavijeom Betelom o svim pitanjima od značaja za Srbiju, a posebno o najnovijem razvoju situacije na Kosovu i Metohiji - piše u objavi predsednika Srbije.

Na otvaranju samita predsednik Vučić se sastao i s predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Aleksandar Vučić
foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Kratak i otvoren razgovor s predsednikom Zelenskim o svim važnim pitanjima - naveo je predsednik Srbije na svom Instagram nalogu, a otvoren i prijateljski susret bio je i s predsednikom Rumunije Klausom Johanisom.

- Otvoren i prijateljski susret s predsednikom Klausom Johanisom, s kojim sam razmenio mišljenja o situaciji u regionu, proširenju Evropske unije i bilateralnim odnosima Srbije i Rumunije - naveo je predsednik Vučić.

1 / 13 Foto: Instagram Budućnost Srbije AV

Na marginama samita

Dobar razgovor s norveškim premijerom

Na marginama samita Evropske političke zajednice u Granadi predsednik Srbije je razgovarao i s premijerom Kraljevine Norveške Jonasom Garom Stereom. - Dobar razgovor s premijerom Jonasom Garom Stereom o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, bilateralnim odnosima Srbije i Norveške - naveo je predsednik u objavi na Instagramu.

Aleksandar Vučić, Granada
foto: Instagram Budućnost Srbije AV

47 šefova država i vlada, kao i predsednik Evropskog saveta, predsednik Evropske komisije i predsednik Evropskog parlamenta učestvuje na samitu u Granadi

Ekipa Kurira/

Bonus video:

02:04

PREDSEDNIK VUČIĆ U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Razgovori o ključnim principima regionalne saradnje i politike proširenja EU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja